A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 14-én megtartott ülésén 2020. október 19-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi 2020. január 16-án szállt fel a BKK egyik járatára, amelyen felfigyelt a sértett nőre. Mindketten egy Pest megyei település külterületi részén szálltak le, ahol a férfi követni kezdte a nőt, majd megfogta a kapucnit viselő asszony vállait és a nyakához egy sniccert nyomott.

Ekkor a nő a nyakához kapott, a sniccer pedig megsebezte az egyik ujját, amelyen 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Ezután az elkövető egy füves területre vezette áldozatát, akit földre lökött, fölé hajolt és a kapucniját az arcába húzta, hogy a nő ne láthassa az arcát.

A nő kérlelte a gyanúsítottat, hogy engedje el, ezt azonban a férfi nem tette meg és tapogatni kezdte a nőt. Ekkor a közelben megjelent egy gépkocsi, amely miatt az elkövető megijedt és a nővel együtt felállt, de nem engedte el a nő vállait, hanem egy fás terület felé terelte.

Ott a férfi kérdezgetni kezdte a nőt, hogy fél-e tőle, lesznek-e barátok, majd átölelte és egy puszit adott az arcára. A nő tovább kérlelte a férfit, hogy engedje útjára, de az közölte, hogy nem teheti, mivel már látta az arcát.

Amikor a nő biztosította, hogy nem látta a férfi arcát, az rövid idő múlva megfordult, és otthagyta áldozatát, előtte azonban azt tanácsolta neki, hogy legközelebb legyen nála gázspray.

A gyanúsított elmeorvos szakértői vizsgálata megtörtént. Az igazságügyi orvosszakértő a véleménye előterjesztésére kérte a nyitva álló határidő meghosszabbítását, erre tekintettel pedig az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és azzal egyetértve meghosszabbította a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2020. október 19-ig. A döntés ellen a védő fellebbezett, a végzés így nem végleges, de végrehajtható – írja a Budapest Környéke hírportál szerkesztőségének megküldött közleményében a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Kiemelt kép: illusztráció