Tasnádi Pétert 30 évvel ezelőtt tartóztatták le először. A magyar alvilág egykori keresztapja most meglepő részleteket árult el a három évtizeddel ezelőtt történtekről. Elmesélte, hogy teljesen leállították miatta a Rákóczi út forgalmát, majd olyan fogdába került, ahol az emberek kénytelenek voltak odavizelni, mert nem volt vécé a cellában. Tasnádi azt is elmondta miért sajnálja most nagyon a börtönben lévőket.

Lerohanták a kommandósok

„30 évvel ezelőtt délelőtt fél kettőkor a Rákóczi úti irodámban voltam, amikor 20 kommandós letámadott minket a második emeleti irodámban. Mindenkit a falhoz állítottak, majd közölték, hogy az a parancs, hogy elő kell állítaniuk Tasnádi Pétert. A kollégáim nagyon megijedtek, majd én elegáns öltönyben előléptem és megkérdeztem a nyomozót, hogy miért kell ilyen nagy létszámmal idejönni, megrémiszteni mindenkit és teljesen leállítani a Rákóczi út forgalmát, hiszen erre semmi szükség.” – emlékszik vissza Tasnádi Péter az első letartóztatására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az első nagy bevetés

Tasnádi azt is elmondta a cikkünk alján megnézhető videójában, ha felhívják őt, hogy menjen be a rendőrségre bemegy és ott is letartóztathatták volna, de így nagyobb nyilvánosságot kapott az ügy. Akkor szerveződtek az ilyen kommandók, talán ez volt az első ilyen nagy bevetésük – mondta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Véráldozat nélkül

„Attól kezdve lettem hírhedt” – jelentette ki az egykori keresztapa. Akkor minden újság címlapon hozta, minden híradóban beszámoltak arról, hogy letartóztatták a szervezett alvilág vezetőjét és sikerült véráldozat nélkül letartóztatni Tasnádi Pétert, a Maccabi főnökét.

Elegáns öltöny

Tasnádi így emlékezett vissza arra a részletekre: „Elegáns öltönyben voltam, amikor kivittek az utcára láttam, hogy a hatsávos Rákóczi út teljesen le van zárva. Annyi rendőrautó volt ott, amennyit életemben nem láttam, a járdán lévő tömeget nem engedték közlekedni.” Elmesélte, hogy azért is voltak nagyon sokan az utcán, mert a közeli Uránia moziban pont akkor volt vége egy filmnek, ezért több száz ember jött ki a moziból, viszont az akció miatt nem engedték őket semerre sem menni.

Órákig tartó fárasztás

Az alvilág vezérének nevezett Tasnádit egy Mercedes rendőrautóba ültették be, majd elvitték a Pest Megyei Rendőrfőkapitányságra, ahol este nyolcig váratták. „Egy teljesen üres zárkában fárasztottak, ezután vittek fel a második emeletre, ahol a szervezett bűnözés elleni osztály főnyomozója hallgatott meg”.

Túl sokan voltak a zárkában

„Meggyanúsítottak három-négy önbíráskodással, majd levezettek a fogdába, amely hat személyes volt, de kilenc ember volt bezárva” – tette hozzá Tasnádi, aki olyan apróságokra is jól emlékszik, hogy este 11-kor felhívhatta az akkori párját, hogy hozzon be neki tisztálkodási szereket. Ez megtörtént, levette az öltönyét és egy Maccabi feliratú tréningruhát vett fel.

Börtönkarrier

„Ezt követően 13 hónapig az Aradi utcai rendőrségi fogdában voltam”. A túlzsúfolt celláben hárman aludtak a földön. Az egyik letartóztatott fickó ökölvívó volt, a Maccabi Sportklubból jól ismerte Tasnádit. „Felszólította az egyik ágyon fekvő férfit, hogy azonnal adja át a helyét a főnöknek. Hát így kezdődött a börtönkarrierem” – meséli az egykori keresztapa.

Borzalmas állapotok

Tasnádi azt is elmondta, hogy az Aradi utcai fogdában semmi sem változott. Amikor 2003-ban bő 10 év után ismét letartóztatták, szintén oda vitték. Állítja, borzalma sállapotok vannak ott, rövid fapriccseken kell aludni, de egy olyan magas ember, mint ő nem fért el, ezért mindig leesett róla.

Tévé akkumlátorról

A fogdákban nincs konnektor és 220V-os vezeték, ezért tévét úgy tudott nézni, hogy akkumlátort hoztak neki, két aksit folyamatosan cseréltek, így pár órán keresztül ment nála a tévé.

Bevizeltek a cellába

A keresztapa azt is elmesélte, hogy 15 cellára egy közös vécé jut ezért, ha valakinek szüksége van, akkor fémmel kopog. „Ha az őr meghallja és van ideje, akkor odamegy és elkíséri a fogvatartottat az illemhelyre. Mivel sokan nem bírták kivárni az őrt, ott helyben végezték el a dolgukat, szóval nagyon áldatlan állapotok voltak” – emlékszik vissza Tasnádi Péter.

Magas rezsiszámlák

A keresztapa elmondta, sajnálja a jelenleg börtönben lévőket, mert a magas rezsiárak miatt bizonyára csökkenteni fogják a tusolási lehetőségek számát, a melegvíz és a fűtés hőmérsékletét. A teljes videót alább lehet megnézni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Tasnádi Péter videója

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból