Manapság nem kérdés, hogy valamilyen módon meg kell oldani az üzletben vagy a webshopokban kínált termékek címkézését. Fontos ugyanis, hogy a különböző adatokat – úgy, mint megnevezés, ár, sorozatszám, származási hely stb. – egyenként tüntessük fel rajtuk. 

Nem mindegy azonban, hogy ezt pontosan hogyan oldjuk meg, milyen megoldást találunk a feladat elvégzésére. Amennyiben biztosra szeretnénk menni, akkor a cimke-gyarto.hu címkenyomtatás szolgáltatását vegyük igénybe, ez esetben ugyanis nem fogunk csalódni a végeredményben. 

Miért is van akkora jelentősége, hogy a címkékre milyen minőségben kerülnek rá az adatok, szöveges és grafikai elemek? Milyen címkenyomtatási technológiák léteznek, és melyikre mi a jellemző? Mai cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit jobban is górcső alá venni, és ígérjük, minden kérdésre választ adunk!

A látott adatok befolyásolják a döntésünket

Nem is olyan régen még nem volt olyan nagy választék, hogy el lehetett volna veszni a termékek sokaságában. Manapság azonban rengeteg az áru, és egy-egy termékkategórián belül is hatalmas kínálat áll a rendelkezésünkre. Többek között emiatt is alakult ki bennünk a mélyebb informálódás igénye.

Szeretnénk tudni, hogy az adott terméknek milyen adatai, jellemzői vannak, miben más, mint esetleg más hasonló áru. Arról nem beszélve, hogy ma már vannak speciális árucikkek is, például gyógyszerek, melyeken olyan adatokat is látnunk kell, mint a lehetséges mellékhatások vagy az adagolásra vonatkozó előírás.

Ha a termékeken nem a megfelelő minőségben szerepelnek az információk, ha el van mosódva a szöveg, esetleg túl kicsi, s ezáltal olvashatatlan az írás, akkor esélyes, hogy nem fogjuk megvásárolni.

A címkék megjelenése, kinézete is hat ránk

Azt is meg kell említenünk, hogy akárcsak a termék és a csomagolás, úgy a címke kinézete, megjelenése is hatással van ránk. Ha minden tekintetben megfelelő, akkor bizalmat, ha nem, akkor bizalmatlanságot kelt – ez utóbbi pedig negatívan hat a vásárlási döntésre.

Megbízható címkenyomtatási technológiák

Napjainkban többféle technológia is rendelkezésre áll ahhoz, hogy magas minőségben legyenek előállítva a címkék. Az egyik legegyszerűbb megoldás az egy színnel – feketével – történő nyomtatás, ami remek megoldást kínál, ha nem akarunk színes nyomatokat feltüntetni a felületükön.

Egy igazán innovatív technológia az úgynevezett UV InkJet címkenyomtatás, aminek lényege, hogy a tinta az UV-fénynek köszönhetően szilárdul meg a címkén. Végül, de nem utolsósorban ott van a flexo technológia is, ami lehetőséget ad a színes címkék nagy volumenben történő előállítására.

Szerencsére sokféle megoldás áll rendelkezésünkre, ha az a célunk, hogy a címkék megfelelő adattartalommal és esztétikus megjelenéssel rendelkezzenek. Mindenképp erre érdemes törekedni, ellenkező esetben könnyen elveszíthetjük a vásárlók bizalmát, ami a vásárlások csökkenéséhez vezethet.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a cimke-gyarto.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.