Ha a sofőrködés kerül szóba, mindenkinek kapásból a lehetetlen, vagyis nem túl barátságos időbeosztás jut az eszébe, természetesen a meglehetősen kényelmetlen munkakörülmények mellett.

Nincs ezen mit szépíteni, az egész napos ülés, a dugókban való rostokolás, az útszéli pihenőkben való tisztálkodás nem túl csábító, és csak az igazán elhivatottak bírják ezt tartósan végezni. Mai cikkünkben a sofőrködés egyik olyan formáját mutatjuk be, ami talán az egyik legbarátibb változat.

A sofőrnek is van családja!

Bár sok munkáltató hajlamos megfeledkezni arról, hogy a sofőr is emberből van, azért ne légy szívbajos, ha a Sofőr állások sofőr álláshirdetéseire jelentkezel, akár külföldi, akár belföldi sofőrként képzeled el az életed.

Jogodban áll ragaszkodni ahhoz, hogy ne maradj ki a családod életéből, hogy nap mint nap tanúja légy annak, ahogy a gyermekeid cseperednek, még akkor is, ha sofőrként keresed a kenyered. Nem törvényszerű, hogy le kell mondanod álmaid munkájáról csak azért, mert családot alapítottál.

Ahány ember, annyiféle élethelyzet, így nyugodtan hagyd meg a hetelős vagy még hosszabb távollétet igénylő munkákat másnak. Olyannak, aki még fiatal és kalandozni szeretne, vagy olyannak, aki idősebb, már üres fészekkel.

Természetesen számos lehetőség kínálkozik így is, így biztosan nem kell lemondani a családi életről akkor sem, ha lételemed a vezetés.

Milyen napi bejárós munkákra számíthatsz?

Ha végignézed a Sofőr állás álláshirdetéseit, látni fogod, hogy jobbára belföldi viszonylatban találsz ilyen jellegű munkákat, ahol reggel elindulsz, és délutánra, estére haza is érsz a fuvarból. Természetesen megvannak a hátrányai is az ilyen jellegű munkának.

Egyik legnagyobb hátrány természetesen az, hogy sok esetben ugyanazt az útvonalat kell nap mint nap megtenned, ami valljuk be, a legszebb tájon is rettenetesen unalmas lesz egy idő után. Persze ezt lehet orvosolni zenékkel, podcastekkel, de attól még monoton marad a munka.

A másik nagy hátulütője az ilyen munkarendnek az, hogy borzasztóan fárasztó. Persze itt is megállhatsz pihenni, de minden nap időre kell, hogy érkezz, és ez azért némi stresszel tölti el az embert.

Végezetül be kell látni, hogy a belföldi napi bejárós munka közel sem hoz annyit a konyhára, mint akár egy hetelős, akár egy külföldi viszonylatban végzett munka, de valamit valamiért…

Bátran ragaszkodj az igényeidhez!

Még ha úgy is alakul, hogy rá akarnak beszélni egy teljesen más típusú munkára, semmiképp se engedj, ha te magad nem szeretnéd azt igazából.

Tartósan ugyanis nem lehet ilyen nagy kompromisszumot kötni úgy, hogy ne sérüljön valaki a folyamatban – és az nagy valószínűséggel te magad leszel és a családod, így hát mindenképp tarts ki az igényeid mellett. Nagy szükség van a sofőrökre, legyen szó akár napi, akár heti munkáról!

Hosszú távon csak akkor fogsz tudni jól teljesíteni, ha boldogan, nyugodtan és elégedetten végzed a munkád, ehhez pedig elengedhetetlen a nyugodt családi háttér.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.