Azt nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. Mindenesetre a tűzoltók és a rendőrök a helyszínre érkeztek.

Rácsúszott a vágányokra

A HÉV-sínekre hajtott egy személyautó Budapest 21. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc úton – közölte oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A baleset akadályozza a szerelvények forgalmát a Boráros tér felé. A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbusz is jár

A BKK Info közlése szerint a Szent Imre tér és Csepel között nem közlekednek a szerelvények, helyette a 38-as, a 71-es, a 138-as, a 159-es és a 238-as autóbusz igénybevételét ajánlják. A vonatok a Szent Imre tér és a Boráros tér között egy vágányon közlekednek, kiegészítő pótlásként pótlóbusz is jár ezen a szakaszon. Egyelőre nem ismert, mi okozta a balesetet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tűzoltók a helyszínen

Itt csúszott rá az autó

Mint ha csak arra várna, hogy egy hibrid-járműként elinduljon a sínen

Autók a HÉV előtt

Noha a baleset nem egy átjáróban történt, ennek ellenére egyre többször fordul elő, hogy – jellemzően a fénysoromopó tilos jelzése ellenére kocsik ráhajtanak a vágányokra, ahol aztán összeütköznek az ott haladó szerelvénnyel – vagy szerelvényekkel, mint az történt abban a sashalmi esetben a múlt héten, amellyel mi is részletesen foglalkoztunk.

Hatalmas szerencse

Itt egy autó sofőrje a vélhetően tilos jelzésnél ment rá a sínekre, ahol már indult volna az egyik HÉV szerelvény, így azt megpróbálta kikerülni, ekkor viszont a másik irányból érkező járat nekiment és beforgatta. Végül a kocsi a két szerelvény közt állt meg, a vezető szinte sértetlenül úszta meg a történteket.

A másik irányból is jött szerelvény

„Nagyon nagy hangja volt, mivel mi messzebb voltunk, de még úgy is hallottuk. Amennyire mi láttuk, annyi történt, hogy a kocsi ráment a sínekre, a HÉV pedig már elindult, így ki akarta kerülni, de a másik irányból érkező HÉV nekiment, és a kocsi befordult a két szerelvény közé” – mesélte egy férfi

Bukkanó a síneken

A HÉV-en szerencsére senki sem sérült meg, s az utasok is alig érzékeltek valamit a történtekből. „Mintha csak ráment volna a szerelvény egy bukkanóra, viszont a hangja durva volt” – mondta az egyik utas.

Nem figyelte, hogy piros a lámpa

A legtöbbek szerint a baleset alapja az volt, hogy az autósok jelzőlámpája a balra fordulók számára zöldre váltott, az egyenesen továbbhaladóknak viszont továbbra is piros maradt. A kocsit vezető nő azonban figyelmetlenségből ennek ellenére elindult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Facebook.)