Nyerges Izabella, a Retro Rádió munkatársa az elmúlt hónapokban a rákkal harcolt, ám ebből a rádióhallgatók semmit sem vettek észre.

Daganatot találtak

Nyerges Izabella egy évvel ezelőtt ment el egy mammográfiai vizsgálatra, ahol daganatot találtak a mellében. Az elmúlt hónapokban a rákkal harcolt, ám ebből a rádióhallgatók semmit nem vettek észre. Most viszont úgy döntött, elmeséli a történetét, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összesúgtak mögötte

„Az elmúlt hét hónapban sokszor hallottam, ahogyan a sorstársak összesúgnak a folyosón a hátam mögött az Országos Onkológiai Intézetben: „Ez az a Nyerges Izabella?” Úgy érzem, eljött az ideje, hogy válaszoljak. Igen. Ez az a Nyerges Izabella. A daganatos betegség ugyanis nem válogat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tabut döntene

„Erről az állapotról nyíltan beszélni sokszor még ma is tabutémának számít. Az én személyes megélésem és tapasztalatom viszont az, hogy sosem kaptam még ennyi szeretetet és segítséget, mint az elmúlt hét hónap alatt. Hálával és köszönettel tartozom mindezért!”

Segíteni szeretne

Most pedig úgy érzem, rajtam a sor, hogy segítsek, hogy ledöntsem a tabukat. Azzal, hogy felvállalom magam a legsérülékenyebb, legkiszolgáltatottabb állapotomban is, erőt és bátorságot szeretnék adni a sorstársaimnak – írta a Retro rádió Facebook oldalán.

Van remény

Célja, hogy példájával bizonyítsa a betegtársainak, akik reményvesztettek, hogy a kezelések a nehézségek ellenére is kibírhatóak, a folyamatot végig lehet csinálni, nincsenek egyedül, és mindig van remény. Derűvel és méltósággal haladok tovább az utamon, legyen szó műtétek sorozatáról vagy utókezelésekről – tette hozzá.

Segített neki a rádiózás

„Hajt előre a hivatásom és a hallgatóim iránt érzett szeretetem. Akármilyen nehezen is kelek fel néha az ágyból a 16 kemoterápiás kezelés után, nekem a rádiózás egy soha el nem múló szerelem, és ha beülök a mikrofon mögé, minden a helyére kerül. Ösztönöz a tudat, hogy feladatom van, hogy várnak rám, hogy itt vagyunk egymásnak” – vallotta be a műsorvezetőnő.

Elfordulnak sokan

„A daganatos betegségről nyíltan beszélni sokszor még ma is tabutémának számít. Sokan, hacsak tehetik, inkább eltitkolják, mert félnek a megbélyegzéstől vagy attól, hogy embertársaik zavarukban inkább elfordulnak tőlük.”

Rengeteg szeretet kapott

Hozzátette: Az én személyes megélésem és tapasztalatom viszont az, hogy sosem kaptam még ennyi szeretetet és segítséget, mint az elmúlt hét hónap alatt. Hálával és köszönettel tartozom a családtagjaimnak, a kollégáimnak, a barátaimnak, az egészségügyben dolgozóknak, és mindazoknak az idegeneknek is, akik empátiájukkal segítik a felépülésemet és szeretetükkel kísérnek az utamon.

Jelenre koncentrál

Most bátor szeretnék lenni, és derűvel és méltósággal tovább haladni ezen az úton, legyen szó műtétek sorozatáról vagy utókezelésekről. Átadva valamit a sorstársaknak is abból az óriási szemléletváltásból és erőből, amit ez az új helyzet hozott nekem. Már képes vagyok minden nap gyakorolni a hála érzését azokért a dolgokért, amik nekem életem során megadattak. Intenzívebben élem meg az apró örömöket is, és kizárólag a jelenre koncentrálok. Nem rágódom a múltbéli sérelmeken, és nem aggódom amiatt a jövő miatt, ami még el sem érkezett – írta a rádió oldalán.

17 évesen már rádiózott

Nyerges Izabella számára saját bevallása szerint a rádiózás sosem munka, sokkal inkább szerelem. Az első mikrofon mögött töltött óra után tudta, ez a hivatás egy életen át elkíséri majd. Mindössze 17 éves volt, amikor egy Pécs városában meghirdetett tehetségkutató után a pécsi Fordan Zengő Rádió stúdiójában megkezdte pályafutását, s azóta oszlopos tagja volt a pécsi, majd a budapesti Rádió 1 munkaközösségének, és dolgozott más rádióknak is. Jelenleg a Retro Rádió csapatát erősíti – írják róla a Retro rádió oldalán.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nyerges Izabella – Forrás: Retro rádió