A Pesti úti idősotthont, ahol 151 fertőzöttet regisztáltak, egyfajta gócnak nevezte a tisztifőorvos. Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján azt is bejelentették, hogy a dohányboltok 15 óráig lehetnek csak nyitva.

Az Operatív Törzs pénteki A Pesti úti esettel kapcsolatban Müller Cecília azt mondta, 126 fertőzöttet a Korányi kórházba szállítottak. Azaz az egészségügyi állapottól függetlenül mindenkit elvittek az egészségügyi intézetbe, mert úgy ítélték meg, ez a megoldás a legbiztonságosabb. Összesen eddig 151 fertőzöttet regisztráltak. A tisztifőorvos szerint nem tudni, hol van a folyamat vége, mert még zajlanak a vizsgálatok. A dolgozókat oktatják is annak érdekében, hogy a fertőződés ne terjedhessen tovább, védőfelszereléseket is juttatnak az intézménybe.

Nem csak a Pesti úti idősotthonban küzdenek a koronavírussal, a Rózsa úti intézményben is vannak már fertőzöttek.

A tiszti főorvos az ország teljes területére ellenőrzéseket rendelt el az idősotthonokban. Ezeknek az intézményeknek a lakói életkoruk, betegségeik miatt fokozottan veszélyeztetettek, a zárt közösség csak erősíti a veszélyt.

Müller Cecília elmondta, hogy a magánlaborokban elvégzett vizsgálatok nem számítanak bele a törzs által közzétett mintaszámba.

Lakatos Tibor rendőrezredes beszélt a kijárási korlátozások meghosszabbításáról szóló kormányrendeletről. Bejelentette, hogy a dohányboltok is 15 órakor bezárnak majd, mert az ellenőrzések alapján csoportosulások alakultak ki a trafikok közelében.

Kiemelt kép: illusztráció