A legjobb, amit egy ember az egészsége érdekében megtehet, ha leszokik a dohányzásról! De hogyan lehet megtenni? Az alábbi cikkben bemutatunk 5 lépést, amely által sikeresen elhagyható ez a káros szokás.

Lehet, hogy ebben a pillanatban azon gondolkodsz, hogy abbahagyod a dohányzást, talán már el is döntötted, és csak alkalomadtán gyújtasz rá. Fontos megértened, hogy ez egy összetett folyamat, időt és energiát követel. Első körben az e-cigi is segíthet benne, a különböző liquid aroma sikeresen elvonhatja a figyelmed a nikotin hiányától. De lássuk, hogy melyik az az 5 lépés, amin minden cigiről leszokó embernek végig kell mennie!

1. Motiváció – a cselekvés fő motorja

A dohányzás abbahagyására tett erőfeszítések során vannak nehéz pillanatok, amikor nagy a kísértés. Ezekben a percekben sokat segíthet egy írásos lista, amely felsorolja azokat a személyes okokat, amelyek miatt fontos leszokni a dohányzásról. Vagyis, hogy miért akarsz leszokni a dohányzásról? Szánj egy percet, hogy gondolkodjon ezen a kérdésen, és vesd papírra az indokaidat.

2. Stratégia – kulcsrakész terv

Akinek a dohányzás fontos része volt az életének, annak drasztikus változtatásokat kell végrehajtania a napi rutinjában. Azonosítsd azokat a helyzeteket, időpontokat vagy embereket, amelyek/akik cigizésre késztetnek. Ezután próbálj meg mindegyikre helyettesítőt találni, hogy megfékezd.

3. Segítség – fordulj szakemberhez

Csak rajtad múlik, hogy abbahagyod-e a dohányzást, de ez nem jelenti azt, hogy egyedül kell végigmenned ezen a nehéz folyamaton. Épp ellenkezőleg, több támogatást élvezhetsz, mint gondolnád – csak kérned kell, amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje. Egy szakember választ adhat mindenre, a különféle pszichológiai „trükkök” segíthetnek a függőség leküzdésében.

4. Elengedés – örökre szólóan!

Függetlenül attól, hogy teljesen abbahagyod, vagy csak csökkented a cigaretták számát, a nikotinelvonás továbbra is előfordulhat, ami jelentősen megnehezíti az erőfeszítéseket. Akiknek már sikerült leszokniuk azt mondják, hogy a legjobb megoldás az, ha teljesen lemondasz róla.

5. Lassan – elég csak 1 nappal kezdeni!

Milyen érzés lenne, ha valaki kihívna, hogy ne dohányozz egy napig? Nem lenne olyan nehéz, igaz? Tehát miért is ne fogadhatnál el minden napot úgy, ahogy jön, és csak a következő 24 órára koncentrálj anélkül, hogy arra gondolnál, hogy mi lesz holnap.

Fotó: freepik.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.