A BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk arról a híres magyar énekesnőről, akit még október végén vitt el a mentő, rendőri kísérettel a kórháza, miután kábult állapotban találtak rá az otthonában, vágásokkal a karján. Később kiderült a népszerű énekesnő kábítószert fogyasztott.

Együttműködött a hatóságokkal

Mint megírtuk ezután az előadó ellen eljárás indult, az otthonát átkutatták a hatóságok, drogkereső kutyákat is bevetettek, ezt követően pedig nagy erőkkel megindult dílerek felkutatása is. Az énekesnő a hírek szerint rendkívül együttműködő volt a hatóságokkal, a vallomásai alapján újabb gyanúsítotti nevek merültek fel, ám úgy tudni az előadó igazi nehézfiúkat dobott fel, emiatt az alvilágban kvázi vérdíjat tűztek ki a fejére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bosszú és vérdíj

Az alvilág szereplőinek ez ugyanis állítólag nagyon nem tetszik, több drogkereskedő is haragra gerjedt. Nem akarnak lebukni vagy börtönbe jutni, ezért minél hamarabb el akarják hallgattatni az énekesnőt, és vérdíjat tűztek ki a fejére.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Durva fenyegetések

„A kábítószeres bűncselekmények miatt az utóbbi időben letartóztatottak között gyakran szóba kerül a művésznő neve. Ez nem meglepő, mivel úgy tűnik, az ellene indult eljárást azzal úszhatja meg, hogy súg a dílereiről. Ezzel viszont magára haragította az alvilágot, az általa feldobott bűnözők vérdíjat tűztek ki a fejére. Mindenképpen el akarják hallgattatni, súlyos a fenyegetés” – mondta egy bennfentes informátor a Blikknek.

Több személyt is kihallgattak már a rendőrök

Elsősorban az a négy személy akar bosszút állni az énekesnőt, akiket már ki is hallgattak az ügyben, és kábítószerkereskedelemmel gyanúsítják őket.

Így úszhatja meg a komolyabb büntetést az énekesnő

Az informátor szerint az énekesnő nem kap komolyabb büntetést, mert együttműködik a rendőrséggel. Ugyanakkor elterelésre kell járnia, aminek az a lényege, hogy ha az érintett beismeri a könnyű drogozást, illetve részt vesz megelőző-felvilágosító előadásokon, akkor elkerülheti a büntetőeljárást. Az elterelés fél évig tart, ez idő alatt a hatóságok által kijelölt addiktológussal kell rendszeresen találkoznia, és egyéni elbeszélgetéseken, terápiákon részt vennie. Azonban egyetlen alkalmat sem hagyhat ki, különben rács mögé kerülhet, írja a Blikk.

Belátta, nincs más lehetősége

„Úgy tudom, elkezdte az elterelési programot, amely a törvény szerint legalább féléves. Belátta, hogy ez az egyetlen lehetősége arra, hogy megússza a büntetést, de remélem, nemcsak emiatt választotta ezt a lehetőséget, hanem a kezelés meg is adja számára azt a segítséget, amire szüksége van” – árulta el az énekesnő egyik ismerőse.

Mi az az elterelés?

„Ha a gyanúsított vállalja az elterelést, egy évre felfüggesztik a büntetőeljárást. A terápiát a kijelölt addiktológus szakorvos vagy szakreferens végzi, és általában személyes találkozókra kerül sor, de olykor lehetnek csoportos terápiák is, amelyeken részt kell vennie” – magyarázta a portálnak a jogi szakember. Az alkalmak heti rendszerességűek, általában 1-1 órásak, de ez függ attól is, hogy az alany mennyire súlyos függőséggel küzd. Amennyiben sikeresen teljesíti az énekesnő a programot, akkor a szakembertől kap egy igazolást, aminek a bemutatása után a hatóságok megszüntetik az eljárást ellene. Ha azonban egyetlen alkalmat is kihagy, akkor nem kapja ezt meg folytatódhat az eljárás, sőt még rács mögé is kerülhet.

Gyógyszerre ivott és kokainozott

Az egyik korábbi tehetségkutató versenyzőjének egyébként óriási szerencséje volt, ugyanis főbérlője, miután nem tudta elérni telefonon, a helyszínre ment. A fiatal nő szervezetében alkoholt, erős nyugtatót és kokaint is találtak.

A földön feküdt

A mentősöket a földön fekvő, sérült kezű énekesnő látványa fogadta, a sérüléseit a helyszínen nyomókötéssel ellátták, majd szirénázva a legközelebbi kórházba vitték. Ha nem érkezik időben a segítség, könnyen tragédia lehetett volna a görbe estéből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció