Külön csoportot hozott létre kábítószer vásárlóknak az a veresegyházi drogkereskedő, akit a minap ítéltek el a Buda Környéki Törvényszéken.

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

A történet úgy kezdődött, hogy a veresegyházi vádlott nagy tételben megvette, majd kiporciózta és a Facebookon grammonkét 2500 forintért árulta a kannabiszt.

Az üzleteket személyesen kötötte az egyik iskola melletti buszmegállóban és a fővárosban. Egy darabig jól ment a biznisz, aztán lebukott.

Csütörtökön született ítélet, a közleményben ez áll: A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

A bíróság Sz. R. I. rendű vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Sz. T. II. rendű és N. B. III. rendű vádlottakat a törvényszék társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért mindkettőjüket megegyezően 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Az I. r. vádlott 2013-tól kábítószert, főként kannabiszt, ritkábban speedet és extasy tablettákat fogyasztott. 2016 júliusától már nem csak fogyasztotta, hanem árusította is a kannabiszt veresegyházi lakóhelyén.

Nagy tételben vásárolta meg, majd azt kiporciózva, grammonként 2500 Ft-ért adta tovább a fogyasztóknak. Erre a célra külön profilt hozott létre egy közösségi oldalon, ahol „virágnyelven” egyeztette a kábítószer rendeléseket.

Az árut az iskola melletti buszmegállóban és a játszótéren értékesítette. Az I. r. vádlott 2016. szeptember 26-án és azt megelőzően 100-100 g kannabiszt vásárolt II. és III. r. vádlottaktól Budapesten, majd annak kisebb részét elfogyasztotta, a többi részét pedig eladta. A kábítószert tartalmazó aktatáskát az I. r. vádlott édesapja megtalálta. 

Az ítélet ellen az ügyész az I. r. vádlott vonatkozásában a büntetés súlyosításáért nyújtott be fellebbezést. 

Kiemelt kép: illusztráció