A koronavírus-járvány harmadik hulláma során tapasztalt magas fertőzésszámok miatt döntött úgy Újbuda polgármestere, hogy ő is beáll orvosnak. Azt mondta a Facebookon közzétett videójában, hogy ha kell a nap 24 órájában oltani fog.

Segíteni akar

Dr. László Imre a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a következő héttől már ő is önkéntes orvosként fog dolgozni, hogy kivegye a részét a járvány elleni védekezésben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt írta

“A fehér köpenyt le lehet venni, az emberekért érzett felelősséget azonban soha. Én is orvos vagyok, az voltam mindig, és az is maradok” – írja facebookos bejegyzésében a korábban kórházigazgatóként dolgozó politikus.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Ez az egyetlen helyes döntés

A DK-s önkormányzati vezető a DK szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy szerepköréből adódóan ez az egyetlen helyes döntés, amit most hozhat. Ezért újra beállt orvosnak.

Felesége is segít

László Imre a jövő héten kezdi az oltást, amiben a szintén önkéntesnek jelentkező felesége is be fog segíteni. Az oltást a kerületi rendelőintézetben fogják végezni.

Bármit megtesz a betegekért

László arról is beszélt, hogy ha kell, akkor a rendelőintézet igazgatója utasításai szerint fog dolgozni: ha kell, akkor betegekkel beszélget, ha kell, akkor olt. Ha kell, beszélgetek a betegekkel, ha kell, oltok, ha kell, 12 órában, ha kell, 24 órában” – mondta a politikusorvos.

Vezeti a kerületet

A polgármester arról is beszélt a videójában, hogy az orvosi besegítése mellett nem fog elfeledkezni a kerület vezetéséről sem. Mint mondja, folyamatosan tájékozódni fog a közügyekről, és a kerületvezetést is legalább olyan komolyan végzi, mint az oltást.

Elszálló számok

Mint írtuk, a szombati napon több mint 7000 diagnosztizált betegről számoltak be a statisztikák: a jelentések szerint 7269-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, a betegségben pedig elhunyt 146 beteg.

Egyre több a beteg

Az új megbetegedések száma még sosem volt ilyen magas, az eddigi legtöbb új esetet november 28-án jelentették, amikor 6819 betegnél mutatták ki a koronavírust. Sajnos egyre többen kerülnek lélegeztetőgépre is, közülük már 751-en szorulnak ilyen kezelésre. A kormányzati oldal szerint 459 816-ra nőtt a fertőzöttek száma. Az elhunytaké 15 765-re emelkedett, a gyógyultak száma pedig 333 045. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a politikus bejegyzését

Kiemelt kép: Részlet a videóból