A császármetszést követően lélegeztetőgépre került a borsodi Szentistvánon élő Kitti, azonban nem tudott tovább küzdeni a vírussal, és azelőtt elhunyt, hogy láthatta volna a hetedik gyermekét. Férje most egyedül maradt a hét kicsivel, a család megsegítésére gyűjtést szerveztek.

Császározni kellett

Hétgyermekes édesanya halt bele a koronavírusba csütörtökön, azonban a gyermekét a császármetszés miatt sikerült megmenteni. A lélegeztetőgépre kötött nő nem sokkal a szülést követően elhunyt, Szentistvánon élő férje most egyedül vigyáz a hét gyermekükre – írja a Bors.

Szentistvánon élnek

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Vallás segít a családnak

“A feleségem nem is láthatta Zentét” – mondta a lapnak elcsukló hangon az édesapa, Zsolt, aki most egyedül a gyerekeiből és a vallásukból tud csak meríteni. Elmondta, hogy családjuk már régóta az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tanai szerint élnek. A híveket a szervezet bonyolult neve miatt mormonoknak szokták hívni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segít a feldolgozásban

Az édesapa szerint a vallásuk sokat segít nekik abban, hogy feldolgozzák a tragédiát. Arról is beszélt, hogy náluk van egy összepecsételés nevű szertartás, amely során egy életre össze kötik őket, és ez a tudat segít nekik, mert úgy érzik, ők így tényleg örökké együtt vannak.

Várták a kis Zentét

Az apa elmondta, hogy Dávid az anya előző kapcsolatából született, de 3 éves korától már ő nevelte. “Ugyanolyan szeretettel várta a Zentét, mint a testvérei, Zsombor, Áron, Keve, Éva és Levente” – mondta.

Először az apa lett beteg

Zsolt a családi dráma kezdetét is felelevenítette, elmondta, hogy először nála jelentkeztek a koronavírus tünetei. Nem érezte jól magát, és az orvosa már anélkül kiírta táppénzre, hogy egyáltalán megvizsgálta volna. Kapott köhögéscsillapítót, de az nem használt.

Az anya is elkapta

Ezt követően Zsolt felesége is belázasodott, az édesanya prüszkölt, és néhány tünete egyre csak súlyosbodott. Terhessége miatt az egyik rosszulléte után szállították az egri kórházba, ahol a tesztelés után egyértelművé vált, hogy ő is elkapta a fertőzést. A nőt másnap vitték fel Budapestre, hogy hétfőn elvégezzék rajta a sikeres beavatkozást.

Hazavitte a kisfiát

A családapa ezen a héten szerdán vihette haza az újszülött Zentét, ugyanis akkor járt le a karanténja. Bízott felesége felépülésében, de csütörtökön borzalmas hírt közöltek vele a kórházból.

Egyedül maradt

“Szembesülnöm kellett a szomorú igazsággal, hogy életem szerelmét legyőzte a vírus” – mondta az apa, akinek mostantól egyedül kell gondoskodnia a hét gyermekükről.

Gyűjtést szerveztek

A tragédia hírére többen is gyűjtésbe kezdtek, hogy segítsenek a családnak. A gyűjtésből meg szeretnék oldani a temetést, illetve egy darabig fedezni szeretnék a gyerekek ellátását.

Kórház is segít

Zsolt elmondta, hogy az egri kórházzal is megállapodott, hogy fedezik Zente szükségletét. A családapa rendkívül hálás az anyagi támogatásért, már száraz élelmiszert és pénzt is felajánlottak nekik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Koronavírus – Forrás: MTI/Árvai Károly