Már a rendőrség is nyomoz annak a balassagyarmati esetnek az ügyében, miszerint egy környékbeli nő a kórház udvarán szülte meg gyermekét. Az édesanya és férje azt állítja, hogy a szülés előkészületei sem mentek gördülékenyen, a mentősök ugyanis nem megfelelően bántak a nővel, a gyermek pedig az udvaron a földre esett a születés pillanatában. 

Kismamához hívták a mentőket

A fiatal férfi a közösségi oldalon osztotta meg történetét a napokban. A bejegyzés szerint február 3-án mentőt kellett hívni a férfi 37. hétben járó várandós feleségéhez, mivel nagy fájdalmai voltak – írta a Kékvillogó.hu.

Nem utazhatott a feleségével

A rétsági mentőszolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre, ahol kiderült, hogy az apuka nem utazhat a mentőautóban párjával, elmondása szerint a járványhelyzetre hivatkoztak. A férj autóval indult a kismama után a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Saját lábán sétált az udvaron

A férfi arról is beszámolt, hogy a felesége telefonon értesítette nem sokkal ezt követően, hogy megszületett a baba. Az asszony azt állítja, hogy a mentősök nem hordágyon vitték be az épületbe, hanem saját lábán kellett gyalogolnia a mentőautóból. 

Betonra esett

A nő szerint a gyermek a kórház udvarán „pottyant ki belőle”, amikor tolófájdalmat érzett. A férfi állítja: a csecsemő a betonra esett, a mentőápolók ekkor sem segítettek, az anyuka emelte fel az újszülöttet. 

Megszólalt az édesapa

Az édesapa most elmesélte részletesen a furcsa szülés történetét. Azt mondta, feleségéhez február 3-án hívott mentőt, mert erős fájdalmai voltak.  „Már akkor nem megfelelően viselkedtek a feleségemmel, aki már alig tudott mozdulni fájdalmában. Ki kellett sétálnia a mentőautóhoz, amiben ülnie kellett végig az úton. Meg sem vizsgálták, még a biztonsági övet is magának kellett becsatolnia – mesélte a Borsnak Ricsi, az édesapa. 

Felvette és a mellére tett a babát

„A kórháznál ugyanígy kiszállították, se hordágyat, se tolókocsit nem hoztak. Azt mondták, sétáljon fel gyalog a szülőszobára. Ekkor mondta, hogy nagyon fáj a hasa és amikor elindult, a szülés megindult, a kisbaba pedig az aszfaltra pottyant. A feleségemnek annyi ereje volt, hogy felvegye a kicsit a földről és a mellére tegye” – mondta az édesapa, aki ezután érkezett a kórházhoz, ugyanis nem utazhatott feleségével a mentőben a vírushelyzet miatt. 

Itt szülte meg az asszony a csecsemőt

Forrás: Facebook

Másként dokumentálták a szülést

„Ekkor már a mentősök kapkodni kezdtek, kivették a nejem kezéből a babát, takaróba tették, hozták a hordágyat. Még a köldökzsinórt se vágták el” – állítja a felháborodott férfi.  Ricsi szerint a mentősök a szülészeten nem mondták el, hogy az udvaron született a baba, a papírokra is azt írták, hogy a mentőben történt a szülés. 

Nem tudták a baba súlyát

Az esetet súlyosbította, hogy a férfinek azt mondták, megvizsgálják a kicsit, de amikor érdeklődött a gyermekosztályon a baba súlya és állapota felől, a megszületett kisbabáról nem is tudtak az osztályon dolgozók. 

Hazaengedték a picit

Később a gyermekosztályon dolgozó főorvos vizsgálta meg a babát. Szerencsére nem esett baja, de a család kérésére Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították további vizsgálatok céljából. Itt kiderült, hogy a baba makkegészséges, és komoly elváltozásokat nem mutattak a vizsgálatok sem, így három nap után hazaengedték őket. 

Feljelentést tett a család

A család még aznap a helyszínen kihívta a rendőrséget és feljelentést tett a mentősök ellen, valamint megemlítette a kórház állítólagos mulasztásait is. Az esetet a mentőben és a kórház udvarán működő biztonsági kamerafelvételek tudnák bizonyítani.

Nem működtek a kamerák? 

Azt mondták nekünk, hogy nem néz a kórház kamerája arra a részére az udvarnak, ahol a kisbabánk megszületett, amit furcsállunk, hiszen ott hozzák-viszik a betegeket. Valamint elvileg a mentőben lévő kamera sem működött technikai okok miatt.  

Megszólalt a mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat a Nógrád Vármegyei Hírportálnak elmondta, hogy a mentőegység beszámolója szerint a kismama a kertkapuban várta az esetkocsit, nem ők kérték, hogy sétáljon ki, illetve már a helyszínen vita alakult ki, mivel a férjet kísérőként a mentőegység nem tudta elvinni.

Nem esett a földre a csecsemő

„A mentőtiszt bajtársnő a várandós nőt megvizsgálta, ezt részletesen le is írta az esetdokumentációba, ahogy azt is, hogy a kismama az út során ülni szeretett volna. A kórház udvarán a mentőautó lépcsője mellé készített betegszállító kocsi felé kilépve a szülés hirtelen megindult, megszületett egy egészséges gyermek, aki nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartotta” – mondta az eset után Győrfi Pál. 

Kerekesszékbe ültették

A mentőszolgálat kommunikációs szerint, ezt követően a betegszállító a kerekesszékbe ültetett anyukával és az egészséges, sértetlen újszülöttel bement a szülészeti osztályra. Ezzel együtt vizsgálatot indított a mentőszolgálat is.

Nyomoz a rendőrség

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt nyilatkozta, hogy az esettel összefüggésben a Balassagyarmati Rendőrkapitányság hivatalból indított büntetőeljárást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyamatban van.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: vérfoltok a szülés után a kórház udvarán – Forrás: Facebook