Elkezdődött Szilágyi István fiának a tárgyalása, aki tavaly májusban egy kalapáccsal verte halálra az édesapját. A tárgyaláson elhangzott Humenyánszky Jolán vallomása is, amiből döbbenetes dolgok derültek ki.

Tavaly gyilkolta meg az apját

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt, tavaly májusban, 82 évesen meghalt Szilágyi István. A Lópici Gáspárt megformáló színészt a fia verte össze egy kalapáccsal, akit azután a rendőrök őrizetbe is vettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A helyszínen elhunyt

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az idős édesapját kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint a mellkasát is megtaposta. A színész sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen elhunyt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elkezdődött a tárgyalás

Vezetőszáron vitték tárgyalására Szilágyi Pétert, a bíró kérésére azonban levették róla a bilincset, holott magas kockázatot jelentő rabnak számít. Az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja a színész fiát.

Az özvegy is meghalt

Tavaly ősszel lett hirtelen rosszul Szilágyi István felesége. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy rosszindulatú tüdődaganata van. Jolika néni februárban halt meg egy fővárosi kórházban.

Az özvegy vallomása

Az idén februárban elhunyt Humenyánszky Jolán vallomásának felolvasásával kezdődött a tárgyalás: „Peti éjszaka közénk feküdt, velünk aludt, ez gyakran megtörtént. Valamiért kiborult, szerintem magányos, nincs senkije”.

Többször is bántotta az apját

„Régebben is volt, hogy bántotta Peti az apját, akkor ököllel ütötte. Börtönben is ült akkor, és azon felül is többször bántotta az apját. Nem tudom, miért gyűlöli az apját. – hangzott a vallomásban.

Megverte a fiát és a feleségét is

A megrázó vallomásból az is kiderült, hogy Szilágyi István korábban többször is megverte a feleségét és a fiát is. „A férjem engem is bántott, amikor fiatal volt, Petit is sokszor bántotta. A férjem egyszer úgy megütött, hogy kiszakadt a dobhártyám. Az orvos megkérdezte, hogy teszek-e feljelentést, de nem akartam. Peti látta, ahogy az apja engem bánt, talán ezért haragudott rá. Az is lehet, hogy tőle örökölte, hogy erőszakos lett” – írja a Blikk Humenyánszky Jolán korábbi vallomásából.

Öngyilkos akart lenni

Az özvegy elmondása alapján a fia többször is öngyilkos akart lenni, kést fogva fenyegetőzött, hogy szíven szúrja magát. Gyógyszereket is szedett, de ha nem váltotta ki őket, akkor nagyon ingerült lett.

Cáfolta a vallomást

Péter több ponton is cáfolta édesanyja korábbi vallomását, ezután pedig a tanúk meghallgatásával folytatódott a tárgyalás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Szilágyi István – Forrás: BPK