Kómában fekszik az a férfi, akinek autója hétfőn gyulladt ki Dabason, miután egy vonattal ütközött. Sándor feleségét az orvosok felkészítették a legrosszabbra. A férfi szervezetében alkoholt mutattak ki, talán ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem vette észre, amikor közeledett a vonat. Az idős házaspár két pici unokáját neveli.  

Vonatbaleset Dabasnál

Vonattal ütközött egy személyautó Dabason hétfő délután. A baleset az 5-ös főút közelében, egy vasúti átjáróban történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a baleset

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kigyulladt az autó

Az ütközés után a gépkocsi kigyulladt és teljes terjedelmében égett, a a sofőrhöz mentők érkeztek. A dabasi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Életveszélyben van

Az autót Fekete Sándor bádogosmester vezette. A 64 éves férfi jelenleg is életveszélyben van. Családja, barátai és a falubeliek is egy emberként szorítanak érte.

Tízórás műtéten esett át

„Majdnem elejtettem a telefont, amikor este a férjem orvosával beszéltem. Úgy tudtam, Sanyimat könnyű sérüléssel vitték be a kórházba, a doktor úr viszont azt mondta, a férjem kómában fekszik, tízórás műtéttel varrták össze a tüdejét, ráadásul súlyos bordatöréseket is szenvedett” – mondta a Blikknek Marika, a férfi felesége.

Csoda, hogy ki tudott ugrani az autóból

Az asszony arról is beszélt, hogy már az is csodaszámba megy, hogy Sándor az ütközés után ki tudott ugrani a kocsiból, ami percek alatt porig égett.

A munkaügyi hivatalba mentek

Marika azt is elmesélte a lapnak, hogy hétfőn a férjét elkísérte Dabasra, a munkaügyi hivatalba, majd amikor végeztek, Sándor hazavitte őt Örkénybe.

Nem tudja, mi lehetett a gond

Onnan visszament Dabasra tankolni, az asszony pedig otthon maradt, ezért nem volt a férjével. Marika el sem tudja képzelni, mi vonhatta el szeretett férje figyelmét, arról, hogy közeledik egy vonat.

Alkoholt mutattak ki a szervezetében

„Pont Sanyi születésnapján történt a baleset. Negyven éve vezet, soha egy karcolást nem okozott még senkinek. Igaz, sörös a férjem, naponta megiszik három üveggel, és a vizsgálat kimutatta nála az alkoholt” – mondta az  asszony.

Az orvos felkészítette a legrosszabbra

„A gyerekeket nagyon sajnálom. Annyira vártuk a nagyapjuk születésnapját, most pedig a lelkem mélyén már a temetésére készülök. Az orvos felkészített a legrosszabbra, azt mondta, semmi esély rá, hogy Sanyi életben maradjon”.

Két unokájukat nevelik

Fiúk válása után Marika és Sándor nevelték a 6 és a 4 éves unokájukat. Amennyiben a 64 éves férfi nem épül fel, akkor az asszony egyedül marad a két pici gyerekkel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: TV2