A 30 éves Barbara várandóssága 35. hetében fertőződött meg a koronavírussal, ezt követően pedig annyira súlyos állapotba került, hogy kórházba kellett szállítani. Gyermekét, a kis Lédát, sürgősségi császármetszéssel hozták a világra, anyukája élete pedig gyakorlatilag egy hajszálon múlott.

Kórházba került

A fiatal kismama egy héttel a tünetek észlelését követően került kórházba. Barbara most az M1 koronavírus-fertőzésből felgyógyultak történetét bemutató műsorában beszélt a történetéről, ahol elmondta, hogyan is kezdődött minden, számolt be erről a Bors.

Napról napra romlott az állapota

“Azt volt fontos figyelni, hogy 38 fok fölé ne menjen a lázam, mert az már a babának is árt, és amikor láttam, hogy azt az értéket közelíti, akkor vettem be gyógyszert. Napról napra fokozatosan egyre rosszabb lett.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Folyamatosan köhögött

“Mikor pihenésből felkeltem, mindig elkezdtem köhögni, egyre szaporábban vettem a levegőt. Mikor beszéltünk a háziorvossal és elmondtuk neki, hogy hogy vagyok, akkor mondta azt, hogy akkor irány a kórház, mert ez nagyon nem jó így, ahogy van”

Gyorsan terjed a gyulladás

A fiatal anyuka elmondta, hogy pár nap alatt uralta el nagyon gyorsan a tüdejét a gyulladás. Amikor bement a kórházba, akkor még csak kezdődőt kétoldali tüdőgyulladást láttak, ám pár napra rá azt mondták, hogy már nagyon súlyos a helyzet.

Sürgősség császármetszés

Barbara állapota drasztikusan romlani kezdett, s bár a kis Lédát csak december 13-ra várták, a vírus miatt az ő élete is veszélybe került. Ahhoz, hogy a kislány életét meg tudják menteni, több mint egy hónappal hamarabb, november 11-én sürgősségi császármetszéssel a világra hozták.

Minimális esélyt láttak a felépülésre

“Azt a kezelést, ami nekem a kétoldali tüdőgyulladás miatt kellett, azt, amíg a „picivel egybe vagyunk”, nem tudták megoldani. Emellett a gyakori oxigénhiányos állapot egyre inkább veszélyeztette a kisbabát is, nem csak engem. Ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy megszakítják a terhességet” – árulta el Barbara, akinek a beavatkozást követően az állapota még drasztikusabban romlani kezdett, az orvosi csapat csak minimális esélyt látott arra, hogy felépül. Ám egy hét után csoda történt: Barbarát fel lehetett ébreszteni.

Azt sem tudta él-e a gyermeke

“Úgy ébredtem föl, hogy semmit nem tudtam semmiről, azt sem tudtam, hogy velem mi történt pontosan. Azt sem tudtam igazából, hogy él e még a babám. Utólag visszanézve tudom csak, hogy mennyi idő telt el aközött, hogy felébresztettek és aközött, hogy először láthattam. Akkor ott egy kicsit fölpiszkáltam, hogy lássam, hogy mocorog. Akkor sírtam el magam, amikor láttam, hogy minden oké” – árulta el az édesanya a könnyeivel küzdve.

Máig vizsgálatokra kell járnia

A fiatal anyuka 19 nappal a szülés után térhetett haza, azonban a koronavírus veszélyes szövődményei miatt máig rendszeresen kivizsgálásokra kell járnia.

Ezért mesélte el a történetét

Az asszony azért mesélte el a történetét, hogy felhívja a figyelmet: mindent meg kell tenni az ellen, hogy valaki megfertőződjön. “Ne gondolják azt, hogy van kivétel, mert szerintem az én történetemnek a legnagyobb tanulsága az, hogy nem gondolnád, aztán mégis megtörténik.” – mondta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik