Sokunk kedvencét, Narát, a fiatal 3 éves nőstény oroszlánt végleges álmába kellett segítenünk – írták a Veresegyházi Medveotthon weboldalán. A bejegyzés szerint Nara egy testvérpár nászából született, ami sok szempontból negatívan befolyásolta fejlődését.

Júniusban lett rosszul a kisoroszlán

Eddig a beltenyészet nem okozott komolyabb egészségügyi problémákat, nem volt szükség konkrét beavatkozásra. Az első baljós jelek június végén jelentkeztek és a diagnózis meghatározását követően az oroszlánon műtéti beavatkozás vált szükségessé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem élte volna túl a műtétet

A poszt szerint erre már nem kerülhetett sor, mert az állandó állatorvosi ellátás és gyógyszeres kezelés ellenére az oroszlán állapota folyamatosan romlott, és nem bírta volna ki a műtéttel járó súlyos megterhelést. Fentiek tükrében, az állatorvosi csapat tanácsára, Nara végleges elaltatása mellett döntött a Medveotthon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Viszgálják a tragédia okait

„Az ilyen esetekben mindent megteszünk azért, hogy kiderítsük, mi volt az oka a tragédiának, az ehhez szükséges vizsgálatok már folyamatban vannak. Narát természetesen mindenki nagyon szerette: nemcsak testvére, Nolen és az állatkerti munkatársak, hanem a nagyközönség körében is igen népszerű volt.”

Megrendítő a búcsú

Nara öthetes korában került a Veresegyházi Medveotthonba, az állatgondozók cumisüvegből táplálták nap-mint nap. Utolsó pillanatig várta a gondozók kényeztetését, ezért nehéz és megrendítő tőle elbúcsúzni – zárják a posztot.

Búcsúzik a Medveotthon:

Cirkuszokban léptek fel

Az Euronews cikke szerint az oroszlánok korábban egy román vándorcirkusz fellépői voltak, a nagyragadozók cirkuszi bemutatását tiltó törvény után azonban Magyarországra kerültek. Veresegyházon 27 nap alatt építettek csaknem kétezer négyzetméternyi területet, amit szavannai és erdős kifutóval egészítenek ki.

Ezt eszik az oroszlánok

Az oroszlánoknak más az eledelük, csirkét, lovat, lóhúst vagy marhahúst vagy pulykahúst, ezt mi nem kapjuk ingyen, ezt meg kell vásárolni. Mindig friss hússal kell etetni az állatokat – hívta fel a figyelmet Kuli Bálin, a Veresegyházi Medveotthon igazgatója.

Ilyen volt kiskorában Nara

A Rákosmente TV 3 évvel ezelőtt forgatott a Veresegyházi Medveotthonban, amikor végleges otthonra leltek a kisoroszlánok. A 8 felnőtt és 2 kölyök egyed Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehette birtokába. A riportban Kuli Bálint állatokért felelős igazgató mesél Nara és Nolen fejlődéséről.

Ilyen volt az érkezéskor Nara:

Korábban oroszlánok szöktek ki

Két évvel ezelőtt az elsők között írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy kiszivárgott egy videó arról, hogyan szökött ki a ketrecből a látogatók közé egy oroszlán a Veresegyházi Medveotthonban, ugyanis a macikon kívül oroszlánok és farkasok is vannak a parkban. Az oroszlán még 2019 decemberében lépett meg, akkor az állatkert azt mondta, hogy az oroszlán csak egy látogatók elől elzárt területre ment ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nara – Forrás: Veresegyházi Medveotthon