Nyílt levélben kér speciális maszkokat a fogorvosoknak egy budai orvos Orbán Viktortól. Dr. Iványi József azt írja, ha nem kapnak segítséget, akkor megfertőződnek és nem lesznek munkaképesek.

Az 1. kerületben alapellátó fogorvosként dolgozó Dr. Iványi József Orbán Viktorhoz fordult, hogy az állam biztosítsa a megfelelő szűrőjű maszkokat a munkájukhoz, különben megfertőződhetnek és megbetegedhetnek, úgy pedig nem lesznek munkaképesek – írja az Index.

A fogorvos azt írja, hogy a megfelelő, FFP2-es és FFP3-as maszkok elengedhetetlenek a jelenlegi helyzetben a fogorvosi sürgősségi betegellátásnál. Ráadásul az állam is ilyen maszk viselését ajánlja a gyanús eseteknél, ezért fontos lenne, hogy biztosítson is akkor ilyen maszkokat.

Dr. Iványi József szerint nemcsak a fogorvosoknak, hanem az asszisztenseknek is szükség van védőfelszerelésre, ugyanis ők is ugyanúgy ki vannak a téve a koronavírus veszélyének.

A maszk ráadásul nem csak az orvost és az asszisztenst védi a betegtől, hanem fordítva is, a beteget is, ha az egészségügyi dolgozók esetleg tünetmentes hordozók lennének.

Kiemelt kép: illusztráció