Megmentették a rendőrök annak a férfinak az életét, aki egy kikötőben beleesett az áradó folyóba. Az idős embernek csak a feje látszott ki a vízből és egy belógó faágba kapaszkodva várta, hogy megérkezzen a segítség. A bajbajutottat sokkos állapotban, kihűlve szállították kórházba.

Belógó faágba kapaszkodott

Kostyák Rajmund törzsőrmester, a Barcsi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és Csongrádi András törzsőrmester, járőrparancsnok azonnal a helyszínre siettek, ahol látták, hogy egy idős férfi az áradó folyó sodrásával dacolva kapaszkodik egy belógó faágba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal cselekedni kellett

„Mivel barcsi vagyok, ismerem a folyót, így a küldésnél egyből tudtam, hol is van a „vízmérce”. A bejelentőt a helyszínen találtuk, megmutatta, hol van a bajbajutott, és azt is elmondta, hogy él. Azonnal cselekednünk kellett” – kezdte a történetet Kostyák Rajmund.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egyedül nem tudta kimenteni

„Láttam, hogy a folyó közepén egy csónakban épp valaki horgászik. De jött már felénk, és mondta, hogy egyedül nem tudja kimenteni a vízből a férfit. A társamnak, Csongrádi Andrásnak adtam a rádiót, a telefont, és kértem, maradjon a parton, értesítse a társszerveket, tartsa a kapcsolatot a kollégákkal” – folytatta.

Csak a feje volt kint a vízből

„A parton maradtam, vártam a mentőket, a katasztrófavédelem munkatársait. Annyit láttam a partról, hogy a férfi feje látszik csak a vízből, illetve azt, hogy egy faágba kapaszkodik. A Dráva itt nagyon erős sodrású, ráadásul meredek a part, és csúszik is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy 15 fokos lehetett a víz” – vette át a szót Csongrádi András.

Erős volt a sodrás

„Az erős sodrás miatt nehéz volt megközelíteni a férfit, de szerencsére a horgász profin irányította a csónakot, így egész közel mehettünk hozzá. A férfi lába beakadt egy faágba, így nem is tudta volna magát egyedül kiszabadítani, félig ülő helyzetben kapaszkodott a faágba. Ahogy elértem, megfogta a kezem, de el is engedte magát, így teljesen egyedül kellett megoldanom, hogy valahogy beemeljem a hajóba” – fűzte hozzá.

Partar vitték a 70 éves férfit

Ez nem volt egyszerű, mivel a férfi beakadt lábát is ki kellett szabadítania az egyik lábával, miközben tartotta az egész súlyát. De végül sikerült, és ki tudták vinni a partra a 70 éves pécsi bajbajutottat.

Sokkos állapotban

Időközben megérkeztek a mentősök is. Átvették a férfit, aki legalább fél órán keresztül volt a vízben. Az esés során fejsérülést szenvedett, a mentőszolgálat munkatársai kihűlt, sokkos állapotban szállították kórházba – írta meg a police.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az életmentés helyszíne

Kiemelt kép: az életmentő rendőrök. Fotók: police.hu