Közösségi oldalán borult ki Karácsony Gergely a hétvégi zaj miatt, melyet a Hungaroringre helikopterrel érkező vendégek okoztak, és amely számos budapesti lakos nyugalmát megzavarta.

Helikopterrel is lehetett menni

Múlt hétvégén rendezték meg a Forma–1-es Magyar Nagydíjat, melynek szokás szerint a mogyoródi Hungaroring adott helyet. Az eseményre autó és tömegközlekedés mellett helikopterrel is lehetett utazni, a budapestiek szerint ez azonban zavaróan nagy zajjal járt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogadhatatlan

Karácsony Gergely Facebookon mondta el véleményét a helikopterezésről, szerinte elfogadhatatlan, hogy pár ember kényelme érdekében egy egész város adta fel a nyugalmát a múlt hétvégén. A főpolgármester kifejtette, hogy a helikopterek nemcsak hangosak, de a környezetre is erősen negatív hatással vannak, ezért inkább a buszokat ajánlja a legközelebbi Magyar Nagydíjra utazóknak. – írta a Blikk.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Alkalmazkodni kell

„A nagyvárosi lét közösségi élet. Időnként lemondunk a kényelmünkről, esetleg rövidebb időre a nyugalmunkról is, hogy teret adjunk egy közösség számára fontos eseménynek. Ilyenek az utcabálok, a futóversenyek, köztéri koncertek. Elfogadjuk, hogy sokaknak ezek többet adnak, mint amit tőlünk esetleg elvesznek. És lehet, hogy holnap valaki más alkalmazkodik majd ahhoz, ami nekünk lesz fontos.”

„Soha többet helikoptertaxit!

De amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival. Az elmúlt napokban Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett.

Néhány kiváltságos

„Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre.”

Haladéktalanul felveszik a kapcsolatot

Nem szeretném, hogy a budapestieknek a jövőben bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, vagy bármilyen más hasonló alkalmat, ezért munkatársaimmal haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal.

„Szívesen indítunk buszjáratokat”

„Szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek” – írta a bejegyzésben a városvezető.

Karácsony Gergely bejegyzése

A 4. kerületi polgármester is reagált

A posztra Déri Tibor, Budapest 4. kerületének polgármestere is reagált. A kerületvezető egy hozzászólásban írta le, hogy míg az előző évek során csak Újpest felett érintették a helikopterek a fővárost, addig most jóval hosszabb utat tettek meg.

Idén egész Budapestet átszelték

Éveken keresztül a 3. kerületből felszállva Újpest felett jutottak el helikopterekkel azok, akik megtehetik azt, hogy ezzel a szolgáltatással jussanak ki a Hungaroringre. Idén ez máshogy volt, és szinte egész Budapestet átszelve jutottak ki az utasok a rendezvényre

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Helikopter a Budaörsi repülőtéren – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu