Érdemes kihasználni a MÁV-VOLÁN-csoport járatait a július 21-23. között megrendezett Formula-1 Magyar Nagydíj nézőinek. Hungaroringre kifelé Kerepesig a MÁV-HÉV és onnan a Volánbusz ingyenes különbuszai nyújtanak egyszerű eljutási lehetőséget.

Különbuszok

Visszafelé, ha Budapest az úti cél, a MÁV-VOLÁN-csoport azt javasolja, hogy a Gödöllőig közlekedő különbuszokról a modern, klimatizált motorvonatokkal utazzanak tovább, hiszen a KISS illetve dupla FLIRT motorvonatok negyed óránként indulnak a Keleti pályaudvarra, a leggyorsabb eljutást biztosítva a fővárosba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fixáras

A MÁV-HÉV járatait első sorban Mogyoród és Örs vezér tere között leszálló utasoknak ajánlják. Mindhárom versenynapon fixáras egyúti és odavissza úti jegyet is válthatnak a MÁV-VOLÁN-csoport járataira a látogatók.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pénteken kezdődik

Pénteken kezdődik az idei Formula-1 Magyar Nagydíj, a háromnapos versenyre a látogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése érdekében készül a MÁV-VOLÁN-csoport. Az egyéni utazás helyett, idén még inkább érdemes elsősorban a nagykapacitású, kötött pályás eszközök segítségével, és a hozzájuk kapcsolódó autóbuszjáratok nyújtotta lehetőségeket kihasználva utazni a Hungaroringre és vissza.

Bővített HÉV járatok

Budapestről a Hungaroringre való utazáshoz legjobb eljutást a HÉV bővített járatai és a Volánbusz ingyenes különbuszai biztosítanak. A H8-as HÉV-vel utazhatunk az Örs vezér tere állomásról Kerepesig, ahol a Volánbusz díjmentesen igénybe vehető különbuszaira lehet átszállni, melyek egészen a Hungaroring 3-as kapuig szállítják az utasokat.

Fontos változás

Fontos változás a közlekedésben, hogy a versenynapok végén, visszafelé a Volánbusz különbuszai a verseny helyszínéről Kerepes helyett Gödöllőig közlekednek, onnan a MÁV-START korszerű, nagykapacitású KISS, illetve dupla FLIRT motorvonatai is 15 percenként indulnak a Keleti pályaudvarra.

Ezt kéri a MÁV

A MÁV-VOLÁN-csoport a Budapestre utazóktól azt kéri, hogy a gördülékeny hazajutás érdekében, visszafele a Volánbusz különjáratairól Gödöllőn a MÁV-START modern és klimatizált motorvonataira szálljanak át, melyek 30-40 perc alatt beérnek a Keleti pályaudvarra, ezzel is tehermentesítve MÁV-HÉV várhatóan telített szerelvényeit. A vonatok Gödöllőről a Keleti pályaudvarra minden óra negyedkor és háromnegyedkkor indulnak 40 perces menetidővel, valamint minden óra egészkor és félkor InterRégió közlekedik, ami 30 perc alatt ér szintén a Keleti pályaudvarra.

Menetrend szerinti járatok

A Volánbusz az ingyenesen igénybe vehető különbuszai mellett menetrendszerinti járataival is segíti a hazajutást Gödöllő állomásról azok kapacitásának erejéig. A H8-as HÉV a Formula-1 Magyar Nagydíj mindhárom napján, a versenyre utazás, illetve a visszautazás időszakában sűrűn, 10-15 percenként közlekedik a látogatók által használt, Mogyoród és Örs vezér tere közötti szakaszon. A vonatok péntektől vasárnapig megerősítve, hat kocsival szállítják majd az utasokat, ezzel támogatva a Mogyoród és Örs vezér tere között lakó vagy parkoló látogatók utazását. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jobb utaskiszolgálás

A Formula-1 Magyar Nagydíjhoz kapcsolódóan, a jobb utaskiszolgálás érdekében a MÁV-VOLÁN-csoport a BKK közreműködésével közös, kedvezményes árú díjterméket vezetett be. Egyútra szóló „Hungaroring jegy” 750 forintért, az oda-vissza útra is érvényes „Hungaroring flexijegy” 1500 forintért vásárolható meg július 21-ei, 22-i illetve 23-i utazásokhoz, és az érintett menetrendszerinti HÉV-, vonat- és buszjáratokon használható fel. A MÁV-VOLÁN-csoport Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén közlekedő járatairól, a kedvezményes árú jegyekről és jegyvásárlási lehetőségekről részletes információk, valamint térkép a weboldalon érhető el: www.mavcsoport.hu/f1

Kiemelt kép: Hungaroring