A fotel a nappali lelke: itt töltődünk fel, amikor fáradtan hazaérünk, itt pihenjünk ki magunkat egy nehéz nap után. Nem mindegy tehát, milyen fotelt választunk a helyiségbe. A kényelem és kinézet mellett fontos a praktikusság is. Nézzük, milyen fotelek léteznek, melyik szobába melyik való!

A fotelek fajtái

Mint minden bútordarabból, ma már a fotelekből is rengeteg típus áll rendelkezésre: vannak bőrfotelek, kárpitozott fotelek, de pihenéshez való hintaszékek, masszázsfotelek és babzsák fotelek is. Elég szétnézni a Homelux nappali bútorai között, hogy lássuk, mekkora a választék.

Döntéskor vegyük figyelembe, milyen stílusú a szoba, ahol elhelyezzük majd. A fotelnek illeszkednie kell a többi bútorhoz, a fal és a szőnyeg színéhez is. 

Egy minimalista stílusú szobába szögletesebb, fekete vagy fehér színű ülőalkalmatosság illik. Egy modern nappaliban jól mutat egy masszázsfotel. A vidékies stílusban berendezett otthonok ékessége lehet egy hintaszék, amelyben akár kötögetni is lehet.

A hagyományos fotelek általában a nappali bútorok kiegészítői, beszélgetés közben jólesik itt ülni, de az olvasósarokban is kaphatnak szerepet!

A masszázsfotel és a relaxfotel

Nincs is jobb annál, mint kényelmesen hátradőlve nézni kedvenc sorozatunkat a tévében. Ehhez a kanapé, az ülőgarnitúra nem mindig megfelelő, mert addig-addig fészkelődhetünk rajta, míg végül vízszintesbe helyzetbe kerülünk… és elalszunk.

A tévénézéshez, beszélgetésekhez, feltöltődéshez a legideálisabb egy relaxfotel, amely akkor az igazi, ha lábtartóval is rendelkezik. Nekünk nincs más dolgunk, mint beleülni és megnyugodni. 

A relaxfoteleket éppen ezért nagyon sokszor választják olvasósarkokhoz is. Egy meleg pléd, egy puha párna kell még csupán a teljes kényelemhez. Érdemes valamilyen kisebb asztalt, olvasólámpát is beszerezni a kis kuckónkba: ezek is mind kaphatók a Homelux-nál. 

A relaxfotelek speciális fajtája a masszázsfotel, melynek beépített funkciói segítségével teljesen ellazulhatunk. Home office-ban dolgozóknak kötelező darab, nagyon jól felfrissít ugyanis a szünetekben. 

Divat-e még a hintaszék?

Egy időben nagyon sokan vásároltak hintaszéket, idősebbek otthonában ma is alapbútornak számít. Jó hír, hogy a hintaszék ma reneszánszát éli: újra egyre többen érdeklődnek iránta, ami nem csoda. A hintaszék az egyik legkényelmesebb fotel, a ringatózás nagyon nyugtatóan hat az idegekre. Gyerekkori emlékeket idéz fel bennünk: mikor édesanyánk a karjaiban ringatott minket.

Ma is szívesen használják anyukák altatáshoz a hintaszéket. Ez a bútordarab egy rusztikus stílusú nappaliban is nagyon jól mutat, de látható, hogy egy babaszobában is hasznát vehetjük. 

Gondoljuk át, melyik az a helyiség, ahol legszívesebben tartózkodunk, amikor ki akarunk kapcsolódni, és oda válasszunk a szoba stílusához illő fotelt! Mint írtuk, a választék ma már nagyon bőséges, így biztosan megtaláljuk az ízlésünknek megfelelőt.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.