A budapesti közlekedésre panaszkodnak sokan az utóbbi időben, köztük számos fideszes politikus is. Hollik István például hétfőn, egy a közösségi oldalán közzétett posztban panaszkodott arról, hogy lépésben haladt a város közepén.

Menjenek gyalog

A 24.hu a városban kialakult dugók kapcsán megkérdezte Karácsony Gergelyt is, aki minderre csak annyit felelt: “Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog” – üzente a főpolgármester azoknak a politikusoknak, akik arról írnak, hogy egy kilométert 20 perc alatt lehet megtenni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hollik István is panaszkodott

Hollik István egyébként pontosan ezt írta a Facebook oldalán: “Vörösbe borult a budapesti közlekedés. Karácsony Gergelyék felelőtlensége ide vezet: állandósult dugók, képtelen autós forgalom. Lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni, mi lesz itt jövő héten?”

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Mutatjuk a posztját:

A biciklisávok

A főpolgármestert egyébként a biciklisávok miatt is támadják, főleg azok miatt, ami a körút körül van, ám Karácsony Gergely szerint a dugó azért van, mert egyszerre újítják a 3-as metrót és a pesti alsó rakpartot, illetve a Lánchidat és a Blaha Lujza teret.

Egyszerre zajlanak a felújítások

A 24-nek kérdésére, vagyis, hogy miért egyszerre zajlanak a felújítások a főpolgármester azt mondta: “két kritika van, az egyik hogy nem csinálunk semmit, a másik hogy túl sok beruházás van. Döntse el a Fidesz, hogy van-e rajtam sapka vagy nincs.”

Türelmet kér

Emellett Karácsony Gergely azt is kiemelte, hogy a felújításokat a nyári szünet környékén szokták elvégezni, és most is ezt teszik. A budapestiek türelmét pedig köszönik.

A Rác fürdő kérdése

A lap a A Rác fürdővel kapcsolatban is kérdezte a főpolgármestert, miután Fürjes Balázs a 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt: „Nehéz krokodilkönnyeket hullatni azért a Városházáért, amely ötmilliárd forintért vesz meg egy luxusszállodát, vagyis a Rác Fürdőt és a hozzá kapcsolódó hotelt. Teszi ezt úgy, hogy egyetlen külföldi vagy magyar ingatlanbefektető, szállodaüzemeltető sem jelentkezett a pályázatra.”

A Tarlós-időszak

„Nem is értem államtitkár úr felvetését, hagynunk kellett volna, hogy veszendőbe menjen?” – kérdezett vissza Karácsony, aki szerint a Tarlós-időszak rossz döntései miatt lehetetlen helyzetbe került a fővárosi önkormányzat, és a már befektetett értékeikért kellett licitálniuk.

A piaci érték töredéke

Továbbá elmondta, hogy a valódi piaci érték töredékéért vásárolták meg a Rác fürdőt, ez pedig szerinte az egyedüli helyes hozzáállás volt az önkormányzattól. Az államnak amúgy elővásárlási joga van, az önkormányzat pedig a kormány döntése után tud határozni arról, hogy saját maga üzemelteti a fürdőt és a szállodát, vagy kiosztja a feladatot másnak – közölte Karácsony. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook