Az iskola gondnoka ellen indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután kiderült, ő okozta azt a szúrós szagot az intézményen belül, ami miatt harmincegy gyereket kellett kórházba szállítani köhögéses tünetekkel.

Kiürítették az iskolát

Ahogy arról beszámoltunk, szerda reggel ki kellett üríteni a Dinnyehegyi közi általános iskolát Soroksáron, mert szúrós gázszagot éreztek az ott tartózkodók, amitől többen rosszullétre panaszkodtak. A mentők 31 gyermeket szállítottak vizsgálatra a Heim Pál Gyermekkórházba. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nyomozást indítottak

A történtek után a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, ami hamar eredményre is vezetett. A BRFK péntek reggeli sajtótájékoztatója szerint a kiérkező rendőrök hallgatták ki a soroksári iskolában tartózkodókat, többek között azt a férfit is, aki az intézmény gondnokaként dolgozott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A későn érkezők megúszták

A történtek után az iskola valósággal felbolydult, úgy tudni, hogy a gyerekek tömegét először az udvarra, onnan később a tornaterembe terelték. Egy szülő elmondta, hogy több tucat gyereket érint az eset:  „Az én gyerekeim szerencsére később érkeztek, így ők megúszták, de amennyire mi tudjuk, 27 gyereket vizsgálnak, ötöt pedig már elvittek a mentősök” – mesélte a szülő. 

Kipróbálta a gázspray-t

A férfi elmondása szerint különböző vegyületeket öntött az intézmény padlójára, majd még egy gázspray-t is kipróbált a gondnoki öltözőjében.

Eljárás indult ellene

A férfi a kihallgatásán elismerte a tettét, és elmondta, hogy sajnálja a történteket. Ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást – mondta a BRFK szóvivője, Csécsi Soma.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: