Nem vigyázott eléggé a gyámhatóság a fiára, ezért ölt – állítja annak a fiúnak az anyja, aki két fiatalt késelt halálra a Deák téren. Közben szervezik a két áldozat temetését.

Nem lesz közös temetése a Deák téri brutális késelés két áldozatának, Gergelynek és Lászlónak.  A tragikus sorsú fiatalemberek végső búcsúztatója a tervek szerint külön helyen és külön időpontban lesz, várhatóan június végén.

„László nagymamája nevelte Lacit és a kishúgát, miután a gyerekek édesanyja a közelmúltban meghalt. A nagymama gyakorlatilag még mindig nem fogta fel, hogy imádott unokája nincs többé. A fiú személyes holmijait már visszaadták neki a hatóságok” – mondta a Blikknek dr. Csapi Szilvia, a család jogi képviselője.

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy büntetőeljárás mellett a család polgári peres úton kártérítést is követel majd a tragédia miatt.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy május 22-én a két fiú Laci szülinapját ünnepelte a belvárosban, amikor egy vita után az intézetben nevelkedő 18 éves Cs. Krisztián halálra késelte mindkettejüket. A gyilkost rövid időn belül elfogták a hatóságok, a bíróság pedig letartóztatta. 

A Blikk szerint Cs. Krisztián a börtönben meghúzta magát, nem keresi a bajt és mindenben együttműködik az őrökkel. Korábban egy rokona azt mondta róla, azért hordott magánál kést, hogy erősnek érezze magát, mert verekedni nem nagyon tud.

A gyilkossá vált fiú anyja szerint Krisztián május 2-án került intézetbe, de onnan folyton meglépett. Anyja szerint a gyilkosság estéjén valamilyen drogtól vált vadállattá.

„Sajnálom, hogy Krisztián elvesztette a józan eszét, tudom, hogy azóta ezerszer megbánta a történteket. Bárcsak bemehetnék hozzá, hogy elmondjam neki: akármi is történt, én az anyja maradok, számíthat rám! – mondta az asszony, aki korábban bocsánatot kért a gyászoló családoktól.

Az anya szerint a gyámhatóságnál nem vigyáztak eléggé a fiára.

Kiemelt kép: helyszínelés a Deák téri késelés után – Forrás: MTI