Megtudták a halálra vert férfi testvérei, ki végzett a 31 éves Mártonnal. Az elhunyt szerettei szeretnének a gyilkos szemébe nézni, és magyarázatot várnak arra, miért kellett a három gyermekes családapának meghalnia. Az elhunyt férfit a Pilisben szeretné eltemetni a családja.

Belehalt a verésbe

A BudaPestkörnyéke.hu írt róla, hogy belehalt sérüléseibe az a háromgyermekes családapa, akit néhány napja a fővárosban, a Művészetek Palotája közelében vertek meg. A tettes mindössze 600 forintot zsákmányolt az áldozatától. A meggyilkolt férfi testvérei és gyermekei nem tudják feldolgozni a történteket, hozzátartozójuk értelmetlen elvesztését. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Négy férfi támadt rájuk

Márton az egy hónappal ezelőtt megismert barátnőjével sétált a budapesti Müpa közelében augusztus 3-án, amikor hirtelen négyen rájuk támadtak és az egyikük súlyosan bántalmazta a férfit. A 31 éves sértett fejsérülései miatt kómába esett, ezért kórházba szállították. A család napokon át bízott abban, hogy szerettük magához tér és felépül, de az orvosok, látva a sérülések súlyosságát, már időben felkészítették őket a legrosszabbra. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

600 forintot tudtak tőle elvenni

A család gyanúja szerint a támadók célzottan Marcit akarták kirabolni. A férfi hetente kapta a fizetését, 80 ezer forintot. A feltételezések alapján az elkövetők azt gondolhatták, hogy a pénzt magánál tartja, de tévedtek, mert csupán 600 forintot tudtak tőle elvenni. Ennyiért kellett meghalnia. A párját viszont nem bántották

Visszatért a légzése

Az orvosok a Honvédkórház idegsebészetén küzdöttek Mártonért. Napokig lélegeztetőgépen tartották, úgy tűnt, javul az állapota, mert a férfinek visszatért az önálló, spontán légzése.

Órái voltak hátra

Sajnos nem sokáig örülhettek a jó hírnek a hozzátartozók. A férfi mája teljesen leállt, ezután már csak a szíve és a tüdeje funkcionált. Az orvos nagyon tapintatosan, de egyértelműen megmondta a családnak, hogy már csak órái lehetnek hátra. Így elbúcsúzhattak tőle.

Letartóztatták az elkövetőt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben eredetileg egy ember ellen indított eljárást életveszélyt okozó testi sértésért, ám az új fejlemény miatt az ügyet átminősítik halált okozó testi sértésre vagy emberölésre. A feltételezett elkövetőt letartóztatták.

Időpont a rendőrségtől

A testvérek augusztus 17-én, csütörtökre kaptak időpontot a rendőrségre, de kiderült, hogy az ügyben eljáró nyomozó épp a szabadságát tölti, ezért csak két hét múlva nézhetnek bele a jegyzőkönyvbe, és akkor kapnak rá lehetőséget, hogy a térfigyelő kamerák felvételeit megtekintsék.

F. Szabolcs szemébe akarnak nézni

A család időközben megtudta a feltételezett elkövető nevét, ám F. Szabolccsal soha nem találkoztak. Mint mondták, a tettes szemébe akarnak nézni.  Egyelőre nem tudható, mikor végzik el az igazságügyi boncolást, márpedig a temetésre csak azt követően kapnak engedélyt, tudta meg a Bors

A Pilisben temetnék el

„Az biztos, hogy Marcit mindenképpen a Pilisben szeretnénk eltemetni, a szülők mellé. Nagyon közel álltak egymáshoz – mondta az egyik hozzátartozó. A család már elmondta a férfi három gyermekének, hogy az édesapjuk soha többé nem ölelheti meg őket.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció