A pázsit csodás része lehet kertünknek, amely képes elegánssá, ugyanakkor praktikussá, jól használhatóvá is tenni a házat környező területet. A füves részek tehát nem csupán hasznosak, hanem nagyon szépek is lehetnek, ha sikerül jól megvalósítani a füvesítés és gondozás feladatait.

Válasszuk ki helyesen a fűmagot!

Az ujhazbodrogi.hu fűmag kínálatában mindenki rátalál a tökéletes változatra, a sokféle lehetőség közül a kert adottságainak megfelelően válogathatunk. Éppen ezért érdemes alaposan megfigyelni, hogy milyen tulajdonságok lennének kedvezőek egy-egy szakaszon.

Az erőteljes napsütésnek kitett területen választhatunk szárazságtűrő fűmagot, míg a fák vagy épületek által árnyékolt részeken az árnyéktűrő keverékek fognak szépen növekedni. De nem csak a fény mennyisége meghatározó kérdés.

Ott van például az is, hogy mire szeretnénk használni elsősorban a pázsitunkat. Más igénybevételt visel jól egy játszásra és sportolásra is alkalmas gyep, amelyet akár kis házi kedvenceink miatt is választhatunk, s megint mást várhatunk egy elegáns, inkább az esztétikai igényeinket kiszolgáló változat esetében.

Gondoljuk át, hogy mit is szeretnénk!

Amikor telepítés előtt állunk, akkor érdemes nem megspórolni a szükséges előkészületeket, ahogy arra is törekednünk kell, hogy a gondozáshoz is ideális körülményeket alakítsunk ki. Kezdjük mindig a talaj előkészítésével, hozzunk létre egyenletes felszínt, szüntessük meg a gödröket! Sokan kihagyják, pedig igazán nem érdemes mellőzni a gyommentesítés feladatát sem.

Az egyenes talajra fektessünk vakondhálót, így nemcsak kezdetben, hanem folyamatosan túrásoktól mentes pázsitnak örülhetünk, miközben a vakondokokkal sem kell folyton folyvást háborúzni. Ne feledjük azt sem, hogy védett állatokról van szó, így inkább előzzük meg a megjelenésüket, semmint utólag elpusztítsuk őket.

Víz, víz, víz

Azzal a legtöbb ember tisztában van, hogy egyes növényfajták eltérő vízigénnyel rendelkeznek. Habár ezt többféle tulajdonság is befolyásolja, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a gyökérzetnek milyen fontos szerepe van ebben a kérdésben. Mivel a fűszálak alapvetően a földfelszínhez közeli gyökerekkel rendelkeznek, ami azonban a nyári kánikulában sajnos nagyon könnyen kiszárad, ezért mindenféleképpen rendszeresen gondoskodni szükséges a vízellátottságról. Annak ellenére, hogy a szárazságtűrő fajták jobban ellenállnak a kihívásoknak, mindegyik igényli a locsolást.

Kézzel ezt fárasztó és időigényes feladat megoldani, ahogy a hatékonyság tekintetében is van benne némi kivetnivaló. Az ideális megoldás az, ha már a gyep telepítését megelőzően kialakítunk egy öntözőrendszert. Ezt tetszés szerint akár be is programozhatjuk, sőt, érzékelőkkel is elláthatjuk annak érdekében, hogy valóban mindig az időjárásnak megfelelő, s teljesen automata, emberi beavatkozást nem igénylő öntözéssel gondoskodjunk pázsitunkról.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.