2021-ben több felmérés is rekordszámú háztartást mutatott ki, akik otthonfelújítást terveznek. Nem csoda, számos támogatás segíti a felújítási munkálatokat, amelyeknek köszönhetően a következő években rengeteg otthon újulhat meg. Az egyik legnépszerűbb felújítási helység várhatóan a konyha lesz.

Vajon miként lehet konyhánk gyönyörű, miután sikerült kiválasztanunk a tökéletes konyhabútort? Az IKEA konyhabútorok összeszerelése bár talán egyszerűnek tűnhet, azonban rengeteg apróságtól lesz a végeredmény gyönyörű. Összeszedtünk három dolgot, amikre figyeljünk a bútorok összeszerelése előtt.

1. Kerüljük az előlap sérüléseit

Szerelés közben tipikus hiba szokott lenni, hogy az előlapokra nem vigyázunk és már az első földre rakásnál lepattog egy-egy darabja. Ilyenkor két lehetőség van: cseréljük, kapásból több ezer forint többletköltségért vagy kb. 10 évig nézzük a szépséghibát. Szerintünk a harmadik opció a legjobb: vigyázunk, hogy ez ne történjen meg.

2. A munkalapok illesztése

A munkalapok illesztésére több módszer létezik. Amit már semmiképp nem ajánlunk az a profilléces megoldás, amely nem túl szép eredményt nyújtanak. A munkalapok a konyhánk ékkövei lesznek, mindenki azt veszi észre először, így figyeljünk rá oda!

3. Precizitás és találékonyság

Talán a precizitáson nem lepődik meg senki, na de találékonyság minek kell ehhez? Érdemes belegondolni, hogy vajon hogyan lesz megoldva a csap bekötése, ha nagy a távolság? Van egy váratlan cső a szekrény helyén, hogy, mennyit, miként kellene azt kivágni? Persze még ezer ilyen esetet tudunk mondani, amikor a helyszíntől függ, hogy miként lehet 1-1 problémát megoldani.

Nem érdemes kezdőként neki esni a bútorszerelésnek, rengeteg hibát véthetünk, amit aztán akár évtizedekig nézegethetünk. Helyette válasszunk megbízható szakembert, aki megoldja helyettünk a váratlan helyzeteket is!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!