A Budapest-Győr vasúti fővonal felújítása miatt átszervezték az M1-es autópályát érintő munkálatokat – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szombaton.

Nem lesznek előre tervezett munkák

„Az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a győri vasúti fővonal felújítása miatt úgy döntött, hogy október 27. és november 17. között, az M1-es Biatorbágy és Tatabánya közötti szakaszán előre tervezett munkálatok nappal nem lesznek.” A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így próbálnak segíteni

„Az M1-es autópályát érintő felújításokat átszerveztük, segítve ezzel is a vonatpótló autóbuszok közlekedését” – írták közleményükben.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Jelentős változások

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújításának kezdetétől, szeptember 18-tól jelentősen módosul a vonatok menetrendje. Az utasoknak a három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk. A Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vágányszakaszon az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon.

Beavatkozott a MÁV

Október 2-tól az utasforgalom alakulását és az utasaink kéréseit, igényeit figyelembe véve változott a pótlóbuszok bicskei megállási rendje, több helyen biztosítva fel- és leszállási lehetőséget. Ugyanekkortól a gyorsabb eljutás érdekében Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok is közlekednek Z10-es jelzéssel, amelyek Bicske vasútállomástól indulnak és oda érkeznek. A délutáni csúcsidőben bővül az X10-es járatok száma. Törökbálinton pedig könnyebben megközelíthető helyen, a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás autóbuszmegállónál állnak meg a pótlóbuszok – írta a Mávinform

Levágják a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról

A Budapestkörnyéke.hu adta hírül, hogy levágják a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról „A MÁV-nak a Budapest-Győr fővonalon a vágányzár miatt megmaradt, egyetlenként még közlekedő óránkénti nemzetközi vonatokat sem sikerült pontosan (értsd 20-30 perc késésnél kevesebbel) közlekedtetni, ezért az osztrák vasút, az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után egyoldalúan bejelentette: október 4-től levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat” – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid. 

Nem várnak a vonatokra

Ez nem csak átszállási kényszert jelent Bécsben, ugyanis az a cél, hogy Ausztriában továbbra is pontosan járjanak a vonatok, tehát a késve érkező budapesti vonatra nem fognak várni.

Megoldható feladat lett volna

A korábbi közlekedési államtitkár szerint ez a legkisebb odafigyelés vagy a probléma megoldásának szándéka mellett sikerült volna. Az, hogy ez mégis így történik, egyet mutat: lényegében az intézményes szakmai kontroll megszűnt a MÁV működése fölött. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Eltévedt a vonatpótlóbusz sofőrje, az utasok mondták meg, merre menjen

Kiemelt kép: M1-es autópálya