Több dolgot is érdemes fejben tartani használt autó vásárlás előtt. Ha ezekre oda tudunk figyelni akkor rengeteg pénzt és időt spórolhatunk meg magunknak hosszútávon és ezáltal tömérdek problémát is kikerülhetünk, ha egy kis plusz energiát fordítunk pár dologra mikor átnézünk egy autót.

Járműtörténeti ellenőrzés

Ez a kulcsa mindennek. Nem szabad megfeledkezni a VIN szám ellenőrzéséről sem. A járműtörténeti ellenőrzés alatt kiderülhetnek olyan dolgok, mint régebbi balesetek, esetleges óravisszaállítások és ki nem javított hibák amik idővel tovább romolhatnak. Ezek mind olyan dolgok, amikkel vétel esetén foglalkoznunk kell majd, viszont így legalább biztosra tudhatjuk egy autónak a hátulütőit és nem adunk ki rengeteg pénzt egy DIY projektre.

Az való igaz, hogy a járműtörténeti ellenőrzés szintén pénzbe kerül, viszont több tízezer, ha nem több százezer forintot meg tud nekünk takarítani. Ne ilyenkor próbáljunk spórolni, inkább ellenőriztessünk le minden használt autót amit esetlegesen megvennénk.

Az állítottak összevetése a valósággal

Mikor személyesen is megtekintünk egy autót, akkor fejben kell tartanunk azokat a részleteket amiket az eladó mondott nekünk az autóról. Valószínűleg lesz egy-két karcolás vagy bemélyedés, de állításunk szerint ezek mind „elhanyagolhatóak”. Ez lehetséges is, viszont vizsgáljuk meg ezeket a pontokat közelebbről és döntsük el, hogy a későbbiekben, ha ki akarjuk ezeket javítani akkor az mennyi energiába és pénzbe is fog nekünk kerülni.

Ezek után pedig jönnek azok az információk amiket a járműellenőrzés alatt derítettünk ki. Ha például biztosra állítható, hogy az autó hátsó felét sérülés érte, akkor szenteljünk arra külön figyelmet és keressük meg a jeleket, amikből egy-kettő valószínűleg megmaradt. Ezzel lentebb tudjuk az árat alkudni, illetve meggyőződhetünk a járműtörténeti ellenőrzés igazáról is.

Fizikai részletek

Van néhány olyan dolog amit az ember elfelejt ellenőrizni, mikor megvesz egy használt autót. Ilyen például az előző tulajdonosok neme. Mindannyian tudjuk, hogy a nők autói nem véletlenül szoktak drágábban elkelni, hiszen kevésbé vannak hajtva, illetve általában több figyelem van fordítva az esztétikájukra is.

Viszont mikor személyesen nézünk meg egy autót, akkor is nézzünk meg bizonyos részeket, amik tudatunkra adhatják mennyire is van jó állapotban egy jármű. Az első és egyik legfontosabb az autó alja. Egész pontosan a kerekek melletti részek. Itt érdemes végighúznunk a kezünket alaposan és rozsdát keresnünk. Ha találunk akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem bántak a legjobban az autóval és az a rozsda tovább fog terjedni, nagyobb károkat okozva.

A következő lényeges pont pedig a gumik állapota. Elhanyagolható a költségük az autó mellett, viszont ha nagyon le vannak amortizálódva akkor kétes, hogy az előző tulaj mennyi figyelmet is szentelt az autó biztonságosságára és állapotára.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!