A rendőrségi feljelentés szerint egy jelenleg 13 éves lány azt állítja, hogy két évvel ezelőtt két sportoló hosszú hónapokon keresztül szexuális kapcsolatot létesített vele. Az egyik érintett sportoló, Kósz Zoltán ma interjút adott a Blikknek.

Kósz Zoltán elmondta a lapnak, hogy szívesen beszél, hiszen nincs takargatnivalója. Mint mondja: „Soha egy ujjal sem nyúltunk a kislányhoz.” Aztán azzal folytatta, hogy szeretne sok mindent elmondani az üggyel kapcsolatban, hiszen az ő és a szintén gyanúba keveredett társa, Zsolt szemszögéből még nem hangzottak el a történtek. Azt mondja, már túl vannak az első sokkon, mostanra felszívták magukat és minden fórumon kiállnak az igazukért.


A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit havonta már 300 ezer alkalommal olvassák el! Vállalkozóknak, cégeknek készült ajánlataink itt érhetők el!


Kósz Zoltán a lap munkatársának elmondta, hogy körülbelül öt éves korától ismeri a kislányt, hiszen a családjából más is lejárt hozzájuk az uszodába, így hosszú ideje kapcsolatban vannak velük. „Az édesanya és az édesapa eljött a csapattal, amikor például egyszer edzőtáborba mentünk, jó, szinte barátainak mondható viszony alakult ki közöttünk. Aztán, amikor a lány olyan hét éves körül volt, szóltak, hogy ő is jönne vízilabdázni, mi pedig örömmel fogadtuk.”

Korábbi cikkünk ebben a témában:

Undorító hazugság! Megvédi édesapját az egyik nemi erőszakkal hírbe hozott sztársportoló lánya

Az interjúban Kósz Zoltán elmondta, hogy sem ő, sem pedig a másik meggyanúsított sportoló nem volt edzője a lánynak. „Én leginkább az egyesület szervezésével, irányításával foglalkozom, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne ismerném az összes, hozzánk járó tanítványunkat, név és képességeik szerint.” – mondja Kósz Zoltán.

A Blikk kérdésére, miszerint milyennek ismerte meg a kislányt, a sportoló azt felelte: „Picinek egy tündéri, mosolygós, nagyon aranyos gyerek volt. Az uszodában sem volt vele semmi gond, amíg családi problémák nem jelentkeztek nála. Aztán kiderült, hogy volt egy botlása, amiből rendőrségi ügy is lett. Mi azonban ekkor sem küldtük el a egyesületből, pont Zsolt volt az, aki úgy vélekedett, hogy kell adni neki még egy esélyt, nem engedhetjük el a kezét egyetlen botlás miatt. Így tehát maradt. Azt is tudtuk róla, hogy pszichológus foglalkozik vele, aki segít neki feldolgozni a megváltozott életkörülményeit. Aztán fél évvel ezelőtt szólt a Zsolt, hogy nagy gond van a családdal.

Az anyuka lefényképezett egy papírt, amelyen a kislány arról írt, hogy Zsolt miket tett vele. Azt MMS-ben elküldte Zsoltnak, majd találkoztak egymással. Engem ebben az írásban még nem említett. A társam azt javasolta, hogy menjenek el egy pszichológushoz, hátha kiderül, miért ír valótlanságot a gyerek. Ezt azonban nem szerette volna a szülő. Nem sokkal később egy újabb MMS érkezett. Ebben már én is benne voltam, mint erőszaktevő.”

Kósz Zoltán elmondta, hogy ezt követően ügyvédhez fordultak, kérték az édesanyától, hogy keressenek meg egy független orvosszakértőt vagy ha szükséges, akár egy nőgyógyászt is, de semmire nem volt azonban hajlandó az anyuka – mondta a sportoló. „Beszéltünk a család egyik barátjával is, aki súlyos következményeket helyezett kilátásba, mi azonban nem értettük miről beszél, hiszen nem követtünk el semmit.” – tette hozzá Kósz Zoltán. Mindez február környékén történt – folytatta. „Azóta minket senki nem keresett, az újságból tudtuk meg, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt nyomozás indult. Mi állunk minden vizsgálat elébe, ha kell a poligráftól kezdve a szembesítésig mindent vállalunk.” – fejezte be az interjút Kósz Zoltán.

Kiemelt kép: Kósz Zoltán, Fotó: Czagány Balázs, MTI