Az év egyik legszórakoztatóbb hirdetése díjáért is indulhatna az az eladó, aki hirdetésének leírásában azzal igyekszik értékesíteni autóját, hogy vagy az oldalra feltöltött BMW-jét veszi meg valaki, vagy a felesége hagyja el őt.

Valódi kincsek

A használtautó-piacon sosem egyszerű olyan hirdetésre lelni, amely minden, számunkra fontos információval el van látva, és ráadásul nincsen annyi helyesírási hibával tűzdelve, hogy annak mondanivalóját csak hosszas dekódolás után tudjuk értelmezni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyöngyszemek

A különböző oldalakon ugyan egyre több olyan szabály lép érvénybe, amely bizonyos információk megadását kötelezővé teszi már a közzététel előtt, továbbra is bőven lehet igazán szórakoztató gyöngyszemeket találni ezeken a portálokon – írja az Index.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ultimátum

A hasznaltauto.hu-t böngészve ugyanis egy, az oldalra már-már igen jellemző, meglehetősen humoros és formabontó hirdetésbe botlott az Index újságírója, az elkeseredett BMW-tulajdonos ominózus hirdetéséről pedig a helyesírási hibák tömkelege mellett sikít, hogy otthon valaki igencsak komoly ultimátum elé lett állítva.

Otthagyja a férjet

A hirdetés ugyanis kiemeli, hogy a szeretett, nagy becsben tartott, saját maga által szervizelt 528-as BMW-jének mennie kell a háztól, vagy amennyiben ez nem történik meg, az illető felesége összepakolja a holmiját és otthagyja a férfit a négykerekű élettárssal.

Magyar-magyar fordítás

Az autóhoz írt szöveg a magyar nyelv szabályaihoz igazítva így hangzik: Eladó a képeken látható, rohadásmentes, M52B28 s1 blokkos e39. Gyári M futómű. Motorja, futóműve, fékjei teljesen felújítva. Álomautóként dédelgetett projekt volt, minden porcikáját én szedtem szét és raktam össze szerelőként! Most vagy ő megy… vagy a feleségem (ugyanitt megkímélt, főzni tudó, jól vezető feleség eladó).

Ki tudja, ki nyer

Mivel a hirdetés megszületett, nagyon úgy tűnik, jelenleg a feleség áll nyerésre, azonban mivel még továbbra sem kelt el a szellemes sorokkal hirdetett gépjármű, az autó tulajdonosa továbbra is lavírozhat a párkapcsolat és a BMW között.

Így áll most a piac

Az Autónavigátor.hu arról ír, hogy 2022-ben csak minimálisan, mindössze 1,2 százalékkal nőtt az átírások száma Magyarországon az azt megelőző előző évhez képest. 826 884 ezer tulajdonosváltással azonban így is újabb csúcsot ért el a piac tavaly, amelyet számos tényező befolyásolt.

Csökken az érdeklődés

A koronavírus enyhülő hatása miatt erősen indult az év, azonban a februárban kirobbanó háború szinte azonnal érzékeltette a hatását, amely több területen befolyásolta a piaci mozgásokat: márciusban és áprilisban beesett az érdeklődés, egyre kevesebben vettek másodkézből autót, pedig ebben az időszakban még kaphatók voltak megfizethető példányok.

Majd növekedés

A háború kirobbanása miatt azonban ismét nőni kezdett az új autók kiszállítási ideje, ami újból a használt autók irányába terelte a figyelmet. Szűkülni kezdett a kínálat, tovább nőtt a kereslet, ezzel párhuzamosan emelkedésnek indultak az árak, de az érdeklődés még a drágulás hatására sem torpant meg. A 830 ezer átírásból a kereskedők 213 ezer eladott autóval 25 százalékos részesedéssel zártak.

Ezek a legnépszerűbbek

A népszerűségi listában a Datahouse adatai szerint nem született meglepetés: az élen az Opel zárt 93 976 gazdát cserélt autóval, a Volkswagen 83 264 átírása és a Suzuki 70 964 tulajdonosváltása előtt 2022-ben. Érdekessége a listának, hogy a prémiumgyártók is kiemelkedően szerepeltek tavaly: az Audi, a BMW és a Mercedes is nagyobb szeletet vágott magának a tortából a 2021-esnél, így végül mindhárom márka a legjobb tíz között zárt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció