Súlyos baleset történt vasárnap este a 14. kerületi Kerepesi út elején, az Egyenes utcai átjáróban, ahol egy Csömör felől az Örs vezér tere felé haladó H9-es HÉV szerelvény elé kanyarodott egy Ford Focus kombi.

Hatalmas csattanás

A BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítójának információi szerint a Ford párhuzamosan haladt a HÉV-vel az Örs vezér tere felé, majd a fénysorompó tilos jelzése ellenére jobbra kanyarodott. A gödöllői és csömöri HÉV továbbra is bal oldali közlekedésű, így befelé a bal oldali sínpáron érkezett a szerelvény, amely nagy erővel a Ford jobb oldalába rohant, majd métereken keresztül, majdnem a buszmegállóig tolta maga előtt az autót, amely közben kidöntötte a fénysorompót is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Helyszíni felvétel:

A tűzoltók vágták őket a kocsiból

A HÉV fedélzetén tartózkodó utasok és a vezető nem sérült meg, a Focusba viszont beszorult a jobb első utas, őt és a sofőrt a fővárosi hivatásos tűzoltók csak a bal oldali első és hátsó ajtó levágásával tudták kiszabadítani, majd kórházba szállítani.

Fotó a helyszínről:

Helyszíni felvétel:

Fotó a helyszínről:

Súlyos sérülések

Az utasnak a lába sérült súlyosan, a sofőr pedig nyak- és boka sérülést szenvedett. A H8 és H9 HÉV helyett üzemzárásig pótlóbuszok közlekedtek az Örs vezér tere és Cinkota között. Érdekesség, hogy a legutóbbi HÉV – autó balesetnél ezen a vonalon szintén a 936-os pályaszámú motorvonat ütközött. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.