Megkezdődött a Lánchíd új pályaszerkezetének festése – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Zökkenőmentes

Azt írták, zökkenőmentesen folyik a Lánchíd felújítása: a híd közepén elkezdődött az új acél pályatáblák, a javított bennmaradó szerkezetek, valamint a láncok alsó szakaszának korrózióvédelme. A medernyílás pályaszerkezetén végzett munkához négy festősátort állítottak fel a hídon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Javítják a hibákat

A 380 méter hosszú hídon a két pilon közötti – csaknem 200 méteres szakasz – tavaly december közepére egybefüggően járhatóvá vált, az alatta lévő régi acélszerkezeteken ugyanakkor még javítják a hibákat.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

Új gyalogosjárda

A pillérek közötti szakasz mindkét oldalán elkészült az új gyalogosjárda, a pillérek és a partok közötti részen haladnak “kifelé” az új útpályát alkotó, 6-8 tonnás acélelemek elhelyezésével.

A bástyák

Megújul a zászlótartó bástyák kőfelülete. A pesti oldal déli zászlótartó bástyájának kövei már teljesen megújultak, és az északi bástyán is hamarosan befejeződnek a munkák.

Kőcsere

A kőfelületeket letisztították, a sérüléseket javították, és a szükséges kőcseréket is elvégezték, majd a pótlásokat az oroszlánszobrokhoz hasonlóan patinázták, vagyis a színüket a bástyák többi részéhez igazították.

Díszkivilágítás is lesz

Ezekre az építményekre a felújítás során díszvilágítást szerelnek, amely megvilágítja a bástyákat és az új zászlótartókat, illetve zászlókat.

2023-ig tart várhatóan

A Lánchíd rekonstrukciója 2021 tavaszán kezdődött meg az A-Híd Zrt. kivitelezésében. A korszerűsítés a tervek szerint 2023-ig tart, de az útpálya már az év végén elkészül – közölte a BKK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lánchíd