Február 27-én meghalt Herczeg György magyar diplomata, néhai panamai nagykövet. Lánya, Herczeg Szonja író a nyilvános oldalán maga számolt be a tragikus esetről. Az apa elvesztését egy kórházi dolgozó még pokolibbá tette.

„Kivéve egy személyt”

Herczeg Szonja már az írása elején siet leszögezni, hogy a városmajori szívklinika minden dolgozója – a portástól az orvosokig – profi munkát végzett, mindenki nagyon emberséges volt, kivéve egy személyt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhunyt az édesapja

„Herczeg Szonja vagyok, édesapám, Herczeg György Tibor február 27-én, este 18-20 óra között tartózkodott a Semmelweis Egyetem – Cardiovascularis Centrumban. Édesapám, a világ egyik legcsodálatosabb és legokosabb embere, 65 évesen elhunyt” – kezdte bejegyzését a nő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Örökre hálás

„Az ügyeletes orvos, mentők nevét sajnos nem tudom, mert nem teljesen voltam magamnál. Minden szeretetem és elismerésem az övék, ahogy a teljes városmajori szívklinika dolgozóéi is a kedvességükért, emberségükért a portástól az ügyintézőig, örökre hálás leszek nekik” – tette hozzá.

„Mindent megteszek az elbocsátásáért”

„Azonban volt egy ügyeletes ápoló ezen a napon, egy középkorú, szőke, lófarokba fogott hajú nő, akinek az azonnali elbocsátásáért, de legalább az intenzív osztályról való eltávolításáért minden lépést meg fogok tenni. 

El akart búcsúzni tőle

A nő édesapján életmentő műtétet próbáltak végrehajtani, amikor odaért, épen egy gép pumpálta és próbálta újraindítani a szívét. Miután ez nem sikerült, kérte az ott lévőktől, hadd puszilgassa meg a holttestét, engedjék oda hozzá. Nagyon kedvesen mondták, hogy menjek fel az intenzívre, ahol már tavaly, az első szívrohamánál feküdt, addig pedig rendbe hozzák nagyjából.

Váratlan párbeszéd

„Párom, Zsombor feltámogatott, alig álltam a lábamon. Kérték, üljünk le. Nem tudtam, de távolabb vártam. Rosszul lettem, láttam, van egy nyitott mosdó. Berohantam. Kisiettem, mert tudtam, bármikor szólhatnak, menjek apukámhoz” – folytatta a gyászoló nő, aki ezek után leírta: egy gyilkos tekintetű, szőke, középkorú ápolónő leküldte az első emeletre a személyzeti vécétől, és hiába kért elnézést és mondta e, hogy elhunyt az édesapja, csak annyit reagált: ki van írva, nem érdekel, mit képzel?

Lekezelő stílusban

„Ugyanez a nő édesapám előző bentléte alatt, ha nem is ennyire, mert erre szavak nincsenek, de mindig és mindenkit hasonlóan kezelt. Együttérzés, szakmaiság fikarcnyi jelét nem mutatta” – áll a bejegyzésben, amit a Blikk tett közzé.

„Ne dolgozzon ott soha többé”

„Nem kívánok senkinek rosszat. De azt, hogy egy élet-halál között fekvő betegeket ápoló osztálynak ő ne legyen a tagja soha többé, azt igen. Mert én, még úgy is, hogy a világom meghasadt, senkivel nem bánok így, és az ott dolgozó, 99 százalékban maximálisan professzionális emberekre szégyent hoz. Soha, de soha ne történhessen ez meg senkivel többé

„Ha erőm lesz, azonnal feljelentem”

„Ha valakit zavar a túlzott nyersességem, sajnálom. Álláspontomon nem változtatok. A hivatalos feljelentést, ha erőm lesz, azonnal megteszem” – fejezte be a szomorú történetet Herczeg Szonja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció