A hőség veszélye miatt első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Néhol még késő estére is csak 30 fokig csökken a hőmérséklet. A friss információk szerint élénk a forgalom Budapesten és környékén, de nagy torlódásról nem érkezett jelentés.

Alakul a forgalom

Élénk a járműmozgás a főváros környéki utakon. Lassulásra készüljenek a főváros felé az M3-as autópályán autózók Gödöllő térségében, valamint a bevezető szakaszon. Az 51-es főúton Dunaharasztinál, a 10-es főúton pedig a solymári körforgalomnál torpan meg kissé a forgalom. Komolyabb fennakadásra azonban sehol nem kell számítani. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Legmagasabb fokú figyelmeztetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legmagasabb fokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken a 29 Celsius-fokot is meghaladhatja a napi középhőmérséklet. Az ország többi területén másodfokú figyelmeztetés van érvényben, kivéve Vas megyét, ahol elsőfokú.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Majdnem 40 fok lesz

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között várható. Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Felhívták a figyelmet arra is, hogy országszerte az UV-B sugárzás szintje is elérheti az extrém szintet.

Nagy hőség

A meteorológiai szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Az országos tisztifőorvos három fokozatot rendelhet el, döntése értelmében hétfőtől csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Bővül a kistarcsai bölcsőde

Csütörtök reggeli hír, hogy huszonnyolc férőhellyel bővül Kistarcsa bölcsődéje. A város önkormányzatának tájékoztatása szerint két új csoportszobát alakítanak ki teraszokkal, öltözőt és mosdót a gyerekeknek, játéktárolót, kerti vécét, kerti játéktárolót, valamint egy fedett teraszt. A projektben 470 négyzetméteren játszóudvart és parkolókat is építenek.

Alacsony energiaigény

Az új férőhellyekkel együtt a bölcsőde 76 négy év alatti gyermek ellátását tudja majd biztosítani, emellett a fejlesztés hatására öt munkahely jön létre. Korszerű építőanyagot használnak fel, így alacsony energiaigényű intézmény jön létre.

Európai Unió fizeti a kistarcsai bölcsit

Az önkormányzat uniós pályázaton nyert 295 millió forint vissza nem térítendő, 100 százalékos támogatást a bővítéshez. A kivitelezési szerződést kedden írták alá, az építés várható befejezése 2023 második negyedéve. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Városháza