Meglehetősen izgalmas adatokra bukkanhatunk, hogyha egy kicsit mögé nézünk a .hu domainregisztrációk alakulásának az elmúlt egy év viszonylatában. Pláne akkor láthatunk markáns növekedést, hogyha a régió országaival vetjük össze az adatokat.

Persze mindenképp érdemes utánajárni a dolgoknak. A cikkben ezt fogjuk tenni. Igyekszünk rávilágítani arra, hogy minek is tudható be a .hu domainregisztrációk számának az egészen látványos emelkedése az elmúlt egy esztendőt tekintve.

Az utóbbi egy évben régiós szinten is kiemelkedő a .hu domainregisztrációk száma

Az elmúlt egy év viszonylatában a .hu domainregisztrációk száma 842.731 darab volt. Legalábbis a Domain Name Stat által közölt adatok erre engednek következtetni. Első ránézésre is kiemelkedően magas számról beszélhetünk, pláne, ha kontextusba helyezzük.

Merthogy a szomszédos országokkal összevetve ez az arány a képzeletbeli dobogó második fokára helyezi a magyar domainfoglalások számát. Egyedül Ausztria előzött meg minket ebben a tekintetben, hiszen a .at végződésű domainek regisztrációjának a pontos száma ugyanebben az időszakban 1.731.945 darab volt.

Mikor volt kiugróan magas a .hu domainregisztrációk száma?

Tippelni természetesen szabad, ellenben a megfejtés minden bizonnyal nem túl bonyolult. Azon olvasók találták el a helyes megoldást, akik a 2021-es év március hónapjára gondoltak. Merthogy ebben a periódusban mutat látványos növekedést a magyarországi domainfoglalások száma.

Csaknem 12 ezer teljesen új .hu domainnevet regisztráltak ugyanis egyetlen hónap alatt. Ez majdhogynem kétezerrel előzi meg a 2020-as évben mért adatokat, a 2018-as év 8.558-as számától pedig meredeken elrugaszkodik.

Kétségtelen tény, hogy folyamatos jelleggel növekszik tehát az új domainregisztrációk száma. Mindenképp érdekes kérdésnek számít persze, hogy minek tudható be ez a markánsan kirajzolódó tendencia.

Minek tudható be az utóbbi egy év domainregisztrációinak a látványos növekedése?

Természetesen a Covid-19 helyzet a leginkább számottevő tényező a fentebb taglalt események alakulása mögött. Ahogyan a pandémiás helyzet a fizikai boltok és szolgáltatók java részét lezárásra kényszerítette, úgy voltak kénytelenek sokan instant módon áttérni az online világba.

Márpedig az eredményes online jelenlét 2021-ben elképzelhetetlen egy korszerű, felhasználóbarát és esztétikus saját weboldal nélkül. Ugyebár weboldalt létrehozni pedig domainnév hiányában szintén lehetetlen küldetés.

Összeáll tehát a kép. Gyakorlatilag egyre több terméket és szolgáltatást használunk és rendelünk online formában. Úgyhogy a vevők hatékony elérésének és kiszolgálásának érdekében nincs mese, át kell térni a saját weboldal használatára és optimalizálására.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!