Nincs könnyű dolga a kisgyermekes szülőknek, ha bölcsödét keresnek az agglomerációban. A legtöbb településen szűkös vagy egyáltalán nincs állami férőhely. Szerencséje van azoknak a családoknak, akik közelében olyan lelkes és gyermekszerető magánbölcsőde vállalkozások működnek mint amilyen Budakeszin a Cini-Mini Családi Bölcsőde.

A Cini családi bölcsőde már 2006 szeptemberétől működik Budakeszin. Bölcsinkbe 1-3 éves korú gyermekekkel foglalkozunk, szakképzett gondozókkal. Számunkra az egyik legfontosabb feladat, hogy tudásunk legjavával tudjuk pótolni az anya-gyemek kapcsolatot a nálunk töltött idő alatt.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hozzánk járó gyermekek otthonosan érezzék magukat és bizalommal álljanak hozzánk. Nagy hangsúlyt fektetünk a szülőkkel való kommunikációra, állandó visszajelzést adunk gyermekük fejlődésével kapcsolatban. Annak érdekében, hogy minden gyerkőc megfelelő figyelmet kapjon maximum 10 gyermeket veszünk fel – meséli Bartus-Ligeti Kinga az intézmény tulajdonosa.

Reggel nyolctól estig

Reggel nyolctól lehet hozni az apróságokat, délelőtt kilenckor van reggeli, ekkor felvágottat, kenyeret, zöldségeket majd gyümölcsöt kapnak a gyerekek 10 óraira. Ha valakinek speciális étrendre van szüksége, megoldjuk. A reggeli után játékkal és minden nap másféle fejlesztő foglalkozással kötjük le a gyermekek figyelmét. Az időjárás függvényében rendszeresek az udvari foglalkozások is.

Délben ebédelnek az apróságok, leves, főétel,  várja őket, majd fél egytől fél háromig alszanak a picik. Utána uzsonna és játék következik, a szülők délután fél ötig jöhetnek az apróságokért – mondja Kinga.

Könnyen ment a beszoktatás

Az egyik kislány édesanyja azt mesélte a BudaPestkörnyéke.hu munkatársának, hogy azért szereti budakeszi Cini-Cinibe hozni a gyermekét, mert mindig jókedvvel fogadják őket és sok segítséget kap a nevelőktől. A beszoktatás is gyorsan, zökkenőmentesen ment, sem a kislányunk, sem mi nem traumaként éltük meg – mondja az anyuka.

A Cini-mini árai versenyképesek, sőt a dél-budai agglomerációban kifejezetten kedvezőek – mondja a tulajdonos. Az árak tartalmazzák a testnevelés, kézműves, muzsika és néptánc foglalkozások költségeit is.

Igény esetén gyermekszállítást is vállalunk, hogy még több gondot levegyünk a szülők válláról – mondja a bölcsőde tulajdonosa.

A bölcsőde Facebook oldalát, ide kattintva lehet elérni.

A cikket támogatta a Cini-Cini bölcsőde, fotó: Cini-Cini bölcsőde