A fitneszguru Update-üzleteinek bezárása kapcsán különféle találgatások láttak napvilágot. Kiderült, mi áll a háttérben.

Mi történik az Update termékeket áruló üzletekkel?

Schobert Norbert az eltelt évek során valóságos birodalmat épített ki. Az országban rengeteg olyan üzlet található, ahol kifejezetten a nevével fémjelzett árucikkek kaphatók. Az elmúlt hetek során azonban furcsa dolgot lehetett észrevenni ezen üzletek kapcsán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sorra bezárnak a boltok

Az Update-üzletek közül több ajtajára lakat került. Az Fókusz riportja szerint több még jelenleg nyitva tartó üzletet is a csőd fenyegeti. Állítólag ezt több üzlettulajdonos meg is erősítette az RTL-nek.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Tényleg akkora a baj?

Az RTL igyekezett utánajárni annak, hogy igazak-e a pletykák: tényleg összeomlóban van a Norbi-birodalom? A csatorna első megkereséseire nem válaszolt a fitneszguru. Vannak azonban olyan jelek, amik arra utalnak, valami megváltozott.

Erre derült fény

Az RTL stábja ezt követően felkeresett olyan üzleteket, pékségeket, ahol a Norbi Update honlap szerint meg lehet vásárolni Schobert Norbi termékeit. A jelek szerint azonban nem kellően frissek a honlapon található információk. Egyes üzletek helyén ugyanis már másik vállalkozás üzemel, vagy éppen kiadóvá vált.

Rejtett kamerával kérdeztek ki egy eladót

Egy plázában egy közeli üzlet eladóját kérdezték, mi történt a velük szomszédos Update-üzlettel. Az eladó azonnal rávágta: megszűnt. Azt mondta, szerinte becsődölt, mert senki nem járt oda.

Közel 100 franchise üzlet van az országban

Magyarországon közel 100 Update-üzlet üzemelt egykoron. Mára azonban ezeknek közel a fele bezárt. Sőt, a weblapról sem lehet leadni rendelést.

Minden üzlet be fog zárni?

Egy bolttulajdonos azt állítja, meg fognak szűnni, és az összes Update-üzletre hasonló sors vár. Az üzletek ellátási gondokkal küzdenek. Egy külsős logisztikai cég intézte a partnerek elltátását pudingokkal, tésztákkal, kekszekkel.

300 millió forint a tét

Az RTL úgy tudja, a külsős logisztikai cég 300 millió forintot kér számon Norbin, ezért van fennakadás az ellátásban. Norbi végül maga jelentkezett, és azt mondta: “Csak logisztikai átállás van! Semmi más nincs a cég életében.”

Miért zárnak be akkor mégis a boltok?

A kérdésre Norbi megerősítette, pusztán logisztikai átállásról van szó. “Nem csak Update, hanem nagyon sok bolt bezárt Magyarországon sajnos“ – tette hozzá a fitneszguru. Azt mondta, a részleteket jövő héten elmondja.

Milliárdos birodalmat épített fel

Norbi büszke volt arra, hogy egy jól jövedelmező vállalkozást épített fel. Állítása szerint ezt önerőből tette, nem kapott hitelt és nem kapott támogatást sem. Hogy mi lesz az Update-üzletek sorsa, az hamarosan kiderül. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Schobert Norbi – Forrás: RTL KLUB