Nem is kérdés, hogy egy majd’ kétmilliós város sokkal több szolgáltatást kínál, mint egy kisváros. Ez értelemszerűen azt is jelenti, hogy sokkal nagyobb a konkurencia. Kitűnni pedig nem könnyű a számtalan versenytárs közül. De a SEO-val nem lehetetlen!

A SEO segít láthatóvá válni

A SEO egy angol szó, ami a Search Engine Optimization rövidítése. A magyarul keresőoptimalizálásnak fordított tevékenység és folyamat célja, hogy a weboldal adott kulcsszavakra minél előrébb jelenjem meg a keresési találatok között. Végcél a találati lista első helye.

Magyarországon a Google piaci részesedése szinte százszázalékos, ezért idehaza többnyire erre a keresőre optimalizáljuk a honlapokat. A keresőoptimalizálás három jól elkülöníthető részre tagolható: technikai, on-page és off-page. A technikai beállítások során bebiztosítjuk, hogy a weblapunk felépítése megfeleljen az elvárásoknak. Az on-page optimalizálás az oldal tartalmi elmeire vonatkozik. A tartalom kialakításánál a maximális felhasználói élményt tűzzük ki célul. Az off-page alatt leginkább a weboldalra mutató hivatkozásokat értjük, amikkel hitelességet szerezhetünk honlapunknak. De miért is olyan fontos, hogy a vállalkozásunk weblapja minél előrébb rangsoroljon?

Manapság szinte mindenki a Google-ben keres egy-egy szolgáltatás kapcsán. A találati listák első néhány helyezettje pedig a kattintások több, mint felét elviszik. A kérdés már csak az, hogy ott kinek a weboldala foglal helyet. A kitüntetett hely nem csak azt jelenti, hogy a potenciális ügyfeleink sokkal nagyobb eséllyel találnak a cégünkre, hanem a vállalkozásunk hitelességét is növeli.

Budapesten még fontosabb

Az ügyfélgeneráló képessége miatt a fővárosi cégek életében szinte a legfontosabb online marketing eszköz a SEO. A metropoliszban a szájhagyomány már nem működik, ezért a keresőoptimalizálás Budapesten már-már létkérdés. Persze nem szabad könnyű versenyre számítani, de a kitartó munka meghozza gyümölcsét.

Végezetül ne felejtsük, hogy a Google-ben való jó helyezés egy pillanatnyi állapot, amit megtartani sokkal nehezebb, mint megszerezni. Azonban egy átgondolt stratégiával sokáig „kibérelhetjük” a keresőoldal első helyét.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!