A Városháza munkatársa megbotránkoztató kijelentéseket tett: legyen tiltva a keresztelés – mondta Békés Gáspár a klíma- és környezetügyi főosztály munkatársa. Mondataitól elhatárolódott a Városháza, nem sokkal később pedig kirúgták a próbaidejét töltő alkalmazottat.

Legyen tiltva…

A problémás munkatárs a következőket mondta: „Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve – fogalmazott Békés Gáspár a Klubrádió Reggeli gyors című műsor 2018. június 5-i adásában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Nem hősök

Egy másik írásában annak a véleményének is hangot adott, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák ezrei nem voltak hősök. Hozzá köthető még a Magyarország jobban mémesít Facebook-oldalon megjelent egyik poszt is, ami azt a kérdést teszi fel: „Hogy fog Varga Judit beköltözni a balatoni házába, ha addigra börtönben lesz?” – írja az Index.

Keresztényellenes agitáció

Békés Gáspár azzal védekezett, hogy az ő felfogása szerint nem számít keresztényellenes agitációnak, a keresztény hívők érzékenységét durván provokáló nézetnek, hogy be kellene tiltani a keresztelést.

Ideológiai kérdés

Szerinte a publicisztikája a keresztség teológiai és jogelméleti kérdéseit tárgyalta, a keresztényeket semmilyen minősítéssel nem illette.

Elhatárolódott a Városháza

A Főpolgármesteri Hivatal elhatárolódott a munkatárstól. Így fogalmaztak: „ A nevezett személy 2020 decembere óta a városháza klímafőosztályának munkatársa”, hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját.

Figyelmeztették

Arra is kitértek, hogy Békés Gáspárra köztisztviselőként is szigorúbb szabályok vonatkoznak, magánvéleményét és köztisztviselői munkáját elválasztani kötelezettség. Közleményükben azt is hozzátették: e kötelezettségre nevezettet a hivatal vezetése figyelmezteti.

Kiborultak a KDNP-nél

A KDNP felszólította Karácsony Gergelyt, hogy azonnal távolítsa el hivatalából Békés Gáspárt. Vasárnap kiadott közleményükben Semjén Zsolt és Vejkey Imre így fogalmazott: „A Kereszténydemokrata Néppárt felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a gyermekek megkeresztelését betiltani akaró szakértőjét azonnal távolítsa el hivatalából! Ez az antikrisztiánus patológikus gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi.” – írták

Megszűnt a munkaviszonya

Kedden arról írt a Telex, hogy a Városháza sajtóirodája arról tájékoztatta a portált, hogy a  próbaideje alatt megszűnt a munkaviszonya Békés Gáspárnak, a főpolgármesteri hivatal környezetügyi szakértőjének. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Békés Gáspár az alábbi videóban az egyházi iskolákról beszélt még 2019-ben (06:30 körül van erről szó)

Kiemelt kép: A Főpolgármesteri Hivatal főbejárata – Fotó: BPK