Gázrobbanás történt Kengyelen egy családi házban. A detonáció erejét jól mutatja, hogy a falak összedőltek, a tető lerepült, az otthon tartózkodó férfit pedig a kertbe repítette a robbanás.

Kidöntötte a falakat a robbanás

A robbanás óriási pusztítást okozott, több helyen a falakon keresztül teljesen be lehetett látni az épületbe. A detonáció erejétől a környékbeli házak is megremegtek, az azokban élők rettenetesen megijedtek, és az utcára rohantak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Keresőkutyákat is bevetettek

A helyszínre kiérkező speciális mentősök még keresőkutyákat is bevetettek, hogy átvizsgálják a helyszínt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A romok alatt kutattak

„Mivel nem volt egyértelmű, hogy a romok alatt van-e még valaki, ezért a helyszínre riasztották az Életjel Mentőcsoport keresőkutyás egységét is” – nyilatkozta Németh Ádám, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője.

Egy embert találtak

A mentőcsapatok egy embert találtak. Az otthon tartózkodó férfit a kertbe repítette a robbanás. Súlyosan összeégett, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Súlyos égési sérülések

„Egy fiatal férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket. Felmerült a légúti égés, illetve a gerincsérülés gyanúja is. A mentők azonnal infúziót kötöttek be, majd a légút biztosítását követően azonnal a traumatológiai osztályra szállították” – mondta a Tényeknek Ménes Dávid, az OMSZ regionális szóvivője.

A gázrendszert szerelte

A férfi éppen szerelte a gázrendszert a házban, amikor megtörtént a baj. Egyelőre nem tudni, betartotta-e a szabályokat. A rendőrség mindenesetre eljárást indított az ügyben.

Robbanás Pestszentimrén

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy karácsony másnapján, hétfőn, a késő délelőtti órákban robbanás történt egy pestszentimrei családi házban, melynek következtében az épület egyik oldalfala kidőlt. A helyszínre érkező tűzoltóknak négy embert az erkélyen keresztül kellett kimenteniük az épületből, három kisgyereket kórházba szállítottak.

Elzárták a kazánt

A Lea utca 13. számú házban lakó család épp készült elutazni, ezért elzárták a vegyes tüzelésű kazánt a hátsó helyiségben, majd bezárták az ajtót.

Berobbant a víztartály

Információink szerint a szintén ebben a helyiségben, a kazán közelében tárolt faanyag valamiért begyulladt, ami átterjedt a kazánra is, ettől pedig a víztartálya berobbant. A nagy erejű detonáció következtében a bal oldali főfal egy része a kerítés mellé omlott, hatalmas lyukat ütve a falon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció