Kínai gyógyászat, akupresszúrás kezelés, köpölyözés, moxálás, gyógynövényterápia hormontanácsadás. Az Élet Kapuja Gyógycentrumban, a kínai gyógyítás  hazai szakértője segít azoknak, akik nyitottak az olyan kezelésekre, amelyek nem hagyományosak, de sokaknak már segítettek.

Holisztikus szemléletű, azt jelenti, hogy a test önmagában tökéletes egységet alkot, minden egyes része összefügg a másikkal. A terápiánk az egyén harmóniájának visszaállítására irányul, ezáltal a szervezet öngyógyító képességét beindítjuk, és elindul a gyógyulási folyamat – Az Élet kapuja Gyógycentrum vezetője.

Mi nem csak a tüneteket, hanem a betegség okait is kezeljük. Egy szelíd gyógymódot kínálunk, semmilyen káros, szintetikus anyagot, szereket nem használunk, ezért a kezeléseinknek sincs mellékhatása – teszi hozzá.

A centrum vezetője sokat tud a kínai gyógyításról, hiszen a legjobb kínai orvosoktól tanulta a módszereket. Mint mondja, a hagyományos kínai gyógyítás szerint a test a bőrfelszín alatt a kötőszövetekben futó csatornákból úgynevezett meridiánokból áll. Ez a rendszer mélyen behatol a testbe, kapcsolatban áll az összes belső szervvel. Így összeköti a test külső és belső részét egy nagy egységes egésszé.

Ezekben a csatornákban folyik az életenergia, melyet csí-nek nevezünk. A meridiánok lefutásában az akupunktúrás pontok alatt üregeket értünk, az akupunktúrás tű, ezeken az üregeken keresztül, az akupresszúra pedig különböző pontnyomásokkal hat a test működésére – mondja Marika, aki felsorolja a náluk elérhető kezeléseket is.

Az Élet Kapuja Gyógycentrum kezelései:

  • Akupresszúra: nem más, mint az olyan pontok nyomása, mellyel felszabadíthatjuk a testünkben található energiablokkokat, ezáltal a qi (csí) életenergia szabad áramlását segítjük
  • Kínai masszázs: kínai gyógyító masszázs olyan alapvető masszázs, melyben akupresszúrát alkalmazunk
  • Svéd masszázs: frissítő, lazító masszázs
  • Talp masszázs: frissítő, élénkítő masszázs
  • Manager masszázs: lazító, feltöltő masszázs elfoglalt üzletembereknek, cégeknél
  • Cellulit masszázs: alakformáló, fogyasztó masszázs
  • Nyirok masszázs: a test nyirokáramlását serkenti
  • Gyógyfüves masszázs: speciálisan előkészített gyógyfüvek segítségével végezzük
  • Lávaköves masszázs: lazító, pihentető masszázs
  • Testradírozás: az elhalt bőrsejteket letisztítjuk, eltávolítjuk a hámrétegről

Szépészeti kezelések miatt is érdemes hozzánk eljönni, hiszen feszesítő gipszmaszkos arckezelést, gyógyiszapos arckezelést, Gua Sha-val végzett arckezelést, és akupresszúrásszépészeti arcmasszázst is végzünk,  amely javítja a metabolikus folyamatokat a bőrben, eltávolítja a méreganyagokat, és látványosan szép kisimúlt bőrt eredményez.

Az Élet Élet Kapuja Gyógycentrumban olyan hagyományos és különleges kezeléseket is igénybe lehet venni, amelyek ritkán elérhetők. Ilyen például  a köpölyözés, moxálás vagy a speciális gyógynövényes labdacsokkal végzett masszázs, gyógynövény kúrák – mondja a vezető.

Köpölyözés

A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen a kapilláris erek kitágulnak, fokozott vérbőség alakul ki az adott területen; javul a bőr, az izom, és a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, keringése, anyagcseréje.

Moxálás

A moxaterápia lényege, hogy az akupunktúrás pontok fölött gyógynövénygolyót, vagy rudat éget a kezelő. Az égő moxa nem érintkezik a bőrrel, csupán a gyógynövények hője, hatóanyaga hatol be az adott ponton a testbe. Ez az eljárás a bőr melegítése révén éri el az érintett energiapálya zavarainak megszüntetését.

Gyógynövénykúra

Belsőleg, ivókúra formájában és külsőleg, borogatások, pakolások, fürdőadalékok formájában egyaránt felhasználhatók. A gyógyteák ritkán tartalmaznak csak egy gyógynövényt, gyakoribb a több komponensből álló teakeverék, ezért is tartják azokat hatásosnak.

Emellett természetes alapú készítményeket is forgalmazunk, melyek a különböző betegségek terápiájának kiegészítői. Ezt mindig egy személyes konzultáción beszéljük át a páciensünkkel – mondja az Élet Kapuja Gyógycentrum vezetője.

Milyen betegségeket kezelnek Az Élet Kapuja Gyógycentrumban?

Sokan érkeznek hozzánk valamilyen fájdalom miatt. Nagyon jó megoldásaink vannak: fejfájás, migrén, arc, idegzsába, görcsök, mellkasi fájdalmak, traumás fájdalmak, mozgásszervi fájdalmak, nyak, hát, derék, lábak, karok, váll, kéz, térd fájdalmaira.

De belgyógyászati jellegű: emésztőrendszeri, inzulinrezisztencia, magas vérnyomás, vese kimerültség, keringési problémák, szívritmuszavar vagy idegrendszeri, például depresszió, álmatlanság, szorongás, fóbiák ellen is vannak kezeléseink.

A gyógycentrum vezetője külön kiemelte, hogy nőgyógyászati, petefészek problémák, klimaxos panaszok, meddőség, ösztrogén dominancia, progeszteron hiány, tejhiány, szabálytalan menzesz, premenstruációs szindróma esetén is érdemes keresni őket. Az immunrendszeri bajokon, allergiák, immunrendszeri gyengeség, glutén érzékenység, hisztamin érzékenység, mozgásszervi betegségek esetén is érdemes kikérni a kínai orvoslást ismerő szakértő tanácsát Az Élet Kapuja Gyógycentrumban.

Ösztrogéndominancia, hormontanácsadás

A szakértő szerint az ösztrogéndominancia óriási gondokat okoz, ráadásul a nők nagy része nem is sejti, hogy a problémái mögött ez áll. Célszerű vér és nyálmintából végzett hormondiagnózist végeztetni, amely igazolja az ösztrogéndominancia jelenlétét. Ez egyébként évek alatt válik problémává, mikor már a menstruációs görcsök erősödnek – mondja a gyógycentrum vezetője.

Az ösztrogéndominancia a mellek fájdalmas feszülését okozza, testsúlytöbblet makaccsá válik, a szőrzet gyarapodik, haj hullani kezd, felborítja a ciklust, gátolja a ovulációt, mellcsomót, petefészek cisztát, miómát, meddőséget, vetélést okozhat. Akadályozza más hormonok hatását, pajzsmirigy zavart okoz, férfias tüneteket idézve, akár kóros burjánzásra készteti a női szövetek sejtjeit, túlépült, méhnyálkahártya, bőséges menzesz, daganat lehet a következménye.

Míg az ösztrogén felépíti a méhnyálkahártyát, az ösztrogéntöbblet túlépíti azt. A hangulatzavarokért is felelős, nemi vágy csökkenésért, korai menopauzáért, kismedencei gyulladásokért, álmatlanságért, alvászavarokért, kimerültség, erőtlenségért, ingerlékenységért, emésztőrendszeri zavarokért, további problémákat is okoz, mint szorongás, depresszió, folyadék visszatartás ödéma, immunrendszeri gyengeség vércukorszint – ingadozás, édesség utáni vágy szénhidrátéhség, súlygyarapodás, hasi és csípőtáji elhízás – sorolja a szakértő a tüneteket.

Az ösztrogéndominancia oka általában a tartósan fennálló stressz, ösztrogénhatású mesterséges vegyületek szervezetbe kerülése. A stressz például azzal gyakorol negatív hatást, hogy a progeszteron nagy része a stressz elhárításához szükséges hormon utánpótlására használódik el. A stressz növeli a prolaktin szintet, ami már önmagában is képes gátolni a tüszőrepedést. Tehát a természetes progeszteron nélkülözhetetlen a hormonegyensúly fenntartásában – mondja a gyógycentrum vezetője.

A szakértő hozzáteszi: A mesterséges kémiai vegyületek, ezer módon jutnak be a szervezetbe, a magzatokban fejlődési, ivarsejti károsodást, felnőttekben idegrendszeri, hormonális és immunrendszeri zavarokat, terméketlenséget, számos megjósolhatatlan problémát okozhatnak. 

A férfiak is bajban vannak, de van megoldás

Az Élet Kapuja Gyógycentrum vezetője szerint a férfiak esetében, az egyre szaporodó hormonális problémákért a mai életvitellel járó stressz hatások a felelősek, melyek a progeszteron, és közvetlenül a tesztoszteron mennyiségét csökkentik. Ehhez járulnak a környezetbe kerülő fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú készítmények, bomlástermékei, a hormonokat tartalmazó állati eredetű élelmiszerek, vegyszerrel kezelt táplálékok ösztrogénhatású vegyületei, melyek a szervezet ösztrogénszintjét növelik.

A progeszteron kismértékben a férfiakban is termelődik, a szervezetre háruló stressz és ösztrogén hatások terhével  nem tud lépést tartani. A mozgáshiány, dohányzás, alkoholfogyasztás, finomított szénhidrátok, káros táplálkozási szokások, elhízás tovább csökkentik a tesztoszteron hatását. Mit okoz? – teszi fel a kérdést a szakértő, majd válaszol:

Motivációhiányt, lehangoltságot, ingerlékenységet, kimerültséget, alvászavarokat, csökkent nemi vágyat, potenciazavarokat, gyenge erekciót, megtermékenyítő képesség csökkenését, terméketlenséget, prosztatanagyobbodást, gyulladást, vizelési problémákat, testszőrzet csökkenést, hajhullást, fejtetői kopaszodást, súlygyarapodást, csontritkulást, ízületi fájdalmakat, csökkent izomerőt, mellnagyobbodást – sorolja a döbbenetes listát a centrum vezetője, majd hozzáteszi, nem kell elkeseredni, mert van megoldás!

Van remény, lehet gyógyulás

A szakértő szerint a hormondiagnosztika sok mindenre kínál megoldást. Bevetünk minden természetes alapú és szelíd gyógymódot, beépítve a hagyományos kínai gyógyászatot, emellett alkalmazzuk a CsíKungot, és Meridián tornát is – mondja.

Az Élet Kapuja Gyógycentrum vezetője példákat is sorol, hogyan gyógyultak meg náluk. Egy súlyosan gyulladt porckorong problémákkal és nagy fájdalommal érkezett betegnek a 4. kezelés után a gyulladása elmúlt, fájdalma megszűnt és megmenekült a műtéttől.

180-as magas vérnyomással, a nyugati orvoslás szerint cukorbetegnek minősített páciens 16-17-es cukorszintje a 3. kezelés után 7,5-re csökkent, vérnyomása normalizálódott 120-130 /85-90 szintre, további kezelések után 6,5-7 –re csökkent a cukorszintje, a vérnyomása pedig normalizálódott.

Egy súlyos testsúlytöbblettel, ösztrogén dominanciaval és mély depresszióban szenvedő beteg az 5. kezelés után gyönyörűen fogyásnak indult, depressziója megszűnt.

Egy másik, agora fóbiás fiatal beteg 6.-7. kezelés után remekül érzi magát, problémái megszűntek – mondja Az Élet Kapuja Gyógycentrum vezetője.


Az Élet Kapuja Gyógycentrum elérhetőségei:

Kiemelt kép: illusztráció, forrás: Az Élet Kapuja Gyógycentrum

A fenti írás szponzorált tartalom, ha Ön is szeretne ilyent, kattintson ide!