Még mindig nincs meg a hétfőn eltűnt hatéves Tolna vármegyei kisfiú, az édesanyja és a kutatócsapatok azonban továbbra sem adják fel a reményt. A hidegre fordult időjárás és a szakadó hóesés ellenére is egyre nagyobb számban érkeznek mentőegységek az ország minden pontjáról.

Hétfőn délután tűnt el

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a Facebookon osztott meg felhívást az eltűnt kisfiúról. „Eltűnt Nyári Gergő Dávid. A 6 éves kisfiú ma (03. 27.) délután öt óra körüli időben tűnt el Tolna-Mözs Temető utcai otthonukból! Gergő az emberekkel nem nagyon kommunikál, visszahúzódó” – írta bejegyzésében a rendőrség.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem nagyon kommunikál

A Kékvillogó.hu is írt arról, hogy Nyári Gergő Dávid az eltűnésekor szürke pulóvert és kék nadrágot viselt. Azt írták, a gyermek igencsak visszahúzódó, nem nagyon kommunikál az emberekkel. A kisfiú úgy tudott kijutni az ingatlan területéről, hogy a viharos szél következtében kinyílt a kertkapu. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„A kisfiam élni akar”

„A kisfiam élni akar. Fulladással született, többször is újra kellett őt éleszteni. Ha azokat túlélte, akkor ezt is túl fogja. Nagyon szeret sétálni, és amikor tegnap délután fél öt körül felkelt az alvásból, kiment az udvarra egy kicsit. Sajnos a hatalmas szél kivágta a kertkaput, így tudott kijutni az utcára” – mondta sírva az anyuka a Blikknek.

Tavaly is eltűnt egyszer

„Az utcában több házban is vannak térfigyelő kamerák, amelyek veszik az utca képét is. Azon láttuk, hogy egy darabig fel-le sétált az utcában, majd hirtelen eltűnt. Tavaly is eltűnt már egyszer, de akkor egy óra múlva előkerült. Remélem, most sem lesz másképp. Nagyon várja haza a hét testvére is…” – tette hozzá.

Az eltűnt kisfiú

Fotó: police.hu

Beszállt a TEK is

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a keresésbe beszállt a TEK is, és több kutyás mentőegység is érkezett a helyszínre. Jelenleg is több százan, csatárláncban fésülik át az egész környéket. Drónokat is bevetettek.

Mentőkutyák is kutatnak

A keresők dolgát nehezíti a viharos erejű szél, ami a szagokat alaposan elviszi és összekeveri. Egy Floyd nevű mentőkutya keresi a legfrissebb szagmintával, amit egy olyan játékról vettek le az óvodából, amivel tegnap csak Gergő játszott.

Elhagyott házhoz ment

Floyd, a keresőkutya több alkalommal is egy elhagyatott házhoz vezette vissza a kutatócsapatot, ezért úgy döntöttek, azt a részt centiméterről centiméterre átvizsgálják. Csaknem százan vonultak be a portára, hogy a kisfiú nyomára bukkanjanak.

Helikopter is köröz a település felett

Éjjel mínusz egy fok volt, ráadásul az orkán erejű szél a hőérzetet még inkább csökkentette, ennek ellenére a kutatóegységek nem adják fel. Minden romos házba, minden elhagyatott pajtába benéznek és alaposan átkutatják. Helikopter is köröz a település felett, de a hőkamerája sajnos eddig nem mutatott semmi használhatót.

Mentőautó a helyszínen

Egy mentőautó is a helyszínen várakozik, mert, ha megtalálják a kisfiút, azonnal ellátásra lesz szüksége, egészen biztosan a kihűlés szélén lesz.

Itt lehet jelentkezni

Aki bármilyen információval rendelkezik Nyári Gergő Dávid eltűnésével kapcsolatban, hívja haladéktalanul a 0674501106-os számot vagy a 112-és segélyhívót!” – olvasható a bejegyzésben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció