Amikor költözünk, akkor nagyon sok apró dologra figyelnünk kell, hiszen a bútoraink, háztartási gépeink, elektronikai eszközeink, berendezési tárgyaink könnyen megsérülhetnek, így a költözés végül keserű szájízt fog hagyni maga után.

Ha nem megfelelő csomagolóanyagokat választunk, vagy ha a dobozokba nem jól csomagoljuk be a dolgainkat, akkor menet közben az könnyen kiszakadhat, elmozdulhat, elborulhat, amely során kár fog esni benne, vagy a közelében lévő egyéb értékeinkben. Cikkünkben tanácsot adunk abban, hogyan lesz a legzökkenőmentesebb költözésünk és milyen eszközökre van szükségünk a biztonságos szállítás érdekében.

A költözés megfelelő előkészítése

Mielőtt megérkeznek a szállítók, a dolgokat megfelelőképpen be kell csomagolni. A profi költöztető cég a Promove szerint bútorszállítás előtt mindig ellenőrzi azt, hogy a dobozolás, lapraszerelés, védőfóliával való bevonás szakszerűen történt-e és ha nem, akkor igény szerint elvégzi azt helyettünk.

Ugyanis, ha az előkészítő műveletek nem történtek meg elfogadható módon, akkor a szállítás során az utak állapota, valamint a kátyúk miatt könnyen történhet a dolgainkban sérülés. Ennek elkerülése érdekében már a dobozolás előtt érdemes tanácsot kérni a szállító cégtől.

A dobozolás és a bútorok szétszerelése

Mindig szerezz be speciális, költözésre alkalmas dobozokat, melyek bírni fogják a szállítással járó megterhelést. Ezeket a költöztető cégnél is megvásárolhatod. A dobozokba egyenletes súlyokat pakolj, érdemes az aljára néhány nehezebb tárgyat tenni, majd ezt körberakni könnyebb dolgokkal, például ruhákkal. Ezután a dobozt címkézd fel, írd rá, hogy mi van benne és hogy hová kerüljön.

A szekrényeket mindenképpen szét kell szerelni, ugyanis összeszerelt állapotban nem célszerű őket mozgatni, valamint a zötyögés hatására könnyen szét is esnek. Ha ezt nem mered bevállalni, akkor szintén kérd a költöztetők segítségét, akik adott árszabásért ezt is meg fogják neked csinálni, valamint az új lakásban össze is fogják szerelni.

Az értékes tárgyakat vond be védőfóliával, vagy bízd meg ezzel is a szakembereket. A növényeket az utolsó héten már ne locsold meg, és tedd őket műanyag fóliával bélelt ládába.

A bútorszerelés fontossága

Ezt semmiképpen nem tudod megúszni, úgyhogy arra készülj, hogy szét kell őket szerelni. Ha már nincs meg az összeszerelési útmutató, vagy nem érzed magadban a tehetséget a szét- és összeszereléshez, akkor semmiképpen nem ajánljuk azt, hogy magad fogj neki. Bízd ezt inkább a költöztetőkre.

Egy profi cég nemcsak a bútorszerelést, de akár a dobozolást is megcsinálja helyetted, ha erre nincs időd, vagy bármi más ok áll a háttérben. Bízz bennük és szakértelmükben!

A rakodás, a pakolás és a szállítás mellett tehát bátran adj megbízást a költöztető cégnek a dobozolásra és a bútorok szét- és összeszerelésére, hiszen így biztos lehetsz benne, hogy a legprofibb módon fog a költözésed lezajlani és minden bútorod, használati és személyes tárgyad, értéktárgyad sérülés nélkül fog eljutni az új lakóhelyedre.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.