Az 54 éves P. Sándor annyira bepöccent, hogy a járvány ellenére szerinte túl sokan vannak az egyik 13. kerületi szupermarketben, hogy robbantással fenyegette meg a boltot. A rendőrök még aznap elfogták,  most a bíróságon nyomkövetőt kapott a bokájára.

Túl sokan voltak a boltban

A férfit azzal vádolják, hogy idén április 23-án reggel felhívta a rendőrség segélyhívó számát, ahol azt sérelmezte, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzet ellenére egy közeli szupermarketben túl sok ember van és kérte a rendőrség intézkedését.

Újra telefonált

Aznap délután még egyszer felhívta a segélyhívót és kiakadt, hogy a reggeli bejelentése óta semmilyen változás nem történt az angyalföldi boltban. Azt is közölte, hogy a rendőrségnek két napja van arra, hogy rendet tegyen, különben ő fog maffiamódszerekkel:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Molotov-koktéllal fenyegetőzött

Azt mondta a telefonban, hogy bemegy egy Molotov-koktéllal és majd ő bezárja a boltot. A telefonhívás során az 54 éves férfi a szupermarket-lánc járványhelyzet idején tanúsított magatartását is kifogásolta – írja a Bors.

Megongálta a szupermarket falát

Ezt követően lement az áruházhoz és annak falára, valamint hirdetőtáblájára alkoholos filccel különböző trágár kifejezéseket írt.

Az ágyából cincálták ki a rendőrök

A rendőrök gyorsan elfogták, a saját ágyából cibálták ki a robbantással fenyegetőt. Most több mint fél évvel azután, hogy elfogták, az ősz hajú, szakállas férfit kéz- és lábbilincsben vezették tegnap a bíróságra.

4 év börtönt kértek rá

Az ügyész négy év fegyházat kért rá. A nyíltan antiszemita nézeteket valló férfi az előkészítő ülésen nem tagadta a terhére rótt cselekményeket, csupán az azokban való bűnösségét, védekezése szerint ugyanis azokkal nem követett el bűncselekményeket.

Jó szándék vezérelte

Azzal védekezett, hogy őt csak a jó szándék vezette. Szerinte a szupermarket veszélybe sodorta az embereket, de senki sem intézkedett.

Nem vették komolyan

Állítja: a rendőrök sem vették komolyan, ezen pedig nagyon felhúzta magát. Mint mondta, ő csak azt akarta elérni, hogy komolyan vegyék, a hatóság pedig intézkedjen. 

Nyomkövetőt kapott

A férfiről kiderült, hogy az édesanyjával él, aki súlyos beteg és mozgássérült. Éppen ezért azt kérte, hogy engedjék haza hozzá. A bíró ezt elfogadta, s még a tegnapi nap folyamán egy nyomkövetővel a lábán hazaengedték.

Elmeorvos vizsgálja

A tárgyaláson a férfi egy vallási jellegű példabeszédet adott elő. A következő tárgyalása februárban lesz, addig elmeorvos szakértő is meghallgatja a fenyegetőt.

Trágár beszéd

A bíró többször is figyelmeztette a férfit, hogy ne beszéljen trágárul. Az ügyészség terrorcselekménnyel való fenyegetéssel és falfirka miatt rongálással vádolja.

Kiemelt kép: illusztráció