Bucsi László Székesfehérváron a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója. A kórházigazgatók közül elsőként megtörte a csendet és a minisztérium kérése ellenére nyilvánosságra állt a döbbenetes adatokkal. Az igazgató szerint olyan még nem volt, hogy a magyar krematóriumok három műszakban dolgozzanak, a kórházvezető a negyedik hullámtól fél, amely szerinte a fél országot elviheti. A kórházigazgató videóját a cikkünk alján lehet megnézni.

A minisztérium kérése ellenére

A minisztérium azt kéri, hogy konkrét számokról ne beszéljünk, most mégis megteszem, mert az emberek többsége még most sem tudja, hogy mi van – mondta Bucsi László a székesfehérvári kórház igazgatója egy videóban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Negyedik hullám

A kórházvezető fél a negyedik hullámtól. Mint fogalmazott: a kórházukba szombaton 7100 adag vakcina érkezett a tömeges oltáshoz, a regisztráltak száma azonban a háromezret sem éri el. „Az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van” – mondta.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Alig van hely az intenzíven

Bucsi László arról is beszélt, hogy a múlt hét óta Fejér a Dunántúl legfertőzöttebb megyéje, de országosan is csak Borsod-Abaúj-Zemplén előzi meg. Korábban 125 covidos intenzív ágyat jelöltek ki, két és fél hete már csak kettő volt szabad.

Sokan meghalnak

Az intenzív osztályuk békeidőben évi 400 millió forintból működik, most csak január óta 1 milliárd forintba került a covidos betegeik ellátása. A lélegeztetőgépre került betegek 84 százaléka halt meg náluk.

Folyamatosan mennek a krematóriumok

Bérelniük kellett két hűtőkonténert, mert a holttestek már nem fértek el máshol, de két hete ezek is megteltek „Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak”– érzékeltette a helyzet komolyságát a Telex összefoglalója szerint.

Csökkent a betegek száma

Azért akad jó hír is: most úgy tűnik, elég lesz a kapacitás, mert hosszú idő után jelentős csökkenésnek indult a kórház sürgősségi osztályára érkező covidos betegek száma – mondta.

Elviheti a fél országot a következő hullám

Ezzel együtt is tart attól, hogy ha lesz negyedik hullám, az olyan komoly lehet, hogy „elviszi a fél országot”. Ezt csak az oltással lehet elkerülni, ezért mindenkit az oltakozásra buzdított. „Mindegy, hogy milyen vakcina. Segít a vakcina” – mondta.

Elődjét egy éve rúgták ki

Bucsi László elődjét, Csernavölgyi Istvánt éppen egy éve rúgta ki a minisztérium. Állítólag Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szólította fel a korábbi főigazgatót, hogy adja át hivatalát. A bűne az volt, hogy késett egy elektronikus adat közlésével.

Azt hittem összedől a világ

Az akkor lemondott főigazgató a kórházban búcsúbeszédet tartott. A fiatalabb kollégáinak azt üzente, hogy sose veszítsék el a gyógyításba vetett hitüket. “Mikor kaptam ezt a pofont, azt hittem, összedől a világ,”- tette hozzá és megköszönte a munkatársaitól kapott biztatást. “Ugyan kitépték a szívem, de visszaadtátok a hitemet” – zárta a kirúgott főigazgató, akit hosszan tapsoltak meg akkor a kollégái. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Bucsi László igazgató teljes beszéde

Kiemelt kép illusztráció, lélegeztetőgépek a Semmelweis Egyetemen – Fotó: Kovács Attila