A biztonság a legfontosabb szempont a közlekedés során. Függetlenül attól, hogy milyen típusú járműben ülünk, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy magunkat, az utasokat és a többi szereplőt megvédjük. 

Az autókban általában ott a légzsák és a biztonsági öv, ami nagy védelmet nyújt, a motorozáshoz pedig a bukósisak az az eszköz, ami egyszerűen elengedhetetlen.

Milyen bukósisakokkal találkozhatunk?

Ha megnézzük az alkatreszekrobogohoz.hu webáruház bukósisakok kínálatát, akkor láthatjuk, hogy többféle kialakítás, forma és típus közül lehet válogatni. Ekkora felhozatalban könnyű eltévedni, és egymás után érkeznek a kérdések, hogy mégis melyik lesz számunkra az ideális? 

Több szempontot is figyelembe kell venni a vásárlás során. Az első a héjnak az anyaga, leginkább a biztonság miatt. Ez általában műanyag és kompozit is lehet, de lexánnal is találkozhatunk. A műanyag számít a drágábbnak, de a törésteszteken jobb eredményeket tudnak felmutatni. A kompozit olcsóbb, és a kisebb sérüléseket is jól kezeli. 

A méret is lényeges a bukósisakok esetében. Ne legyen se túl kicsi, se túl nagy. Fontos a pontos illeszkedés, de semmiképpen se legyen szoros. Ajánlott olyat választani, aminek a belső bélése jó nedvszívó anyagból készült, és még antiallergén is. Természetesen az ár is fontos, nyugodtan hasonlítsuk össze az egyes termékeket, gyártókat, hogy megtaláljuk a megfelelőt. Végül a dizájn, az esztétikus megjelenés is szempont lehet, hisz a bukósisak nagymértékben hozzájárul a stílusunkhoz.

Több típusa is van a sisakoknak. Van zárt, nyitott és Cross/Enduro kialakítás is. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Minden attól függ, hogy pontosan hogyan és milyen körülmények között vezetünk. Ez alapján kell mindig kiválasztani a megfelelő bukósisakot.

Mikor ajánlott a Cross/Enduro sisakot választani?

Túrázáshoz vagy keményebb terepviszonyokhoz mindenképpen Cross/Enduro változatot érdemes hordani. A kialakításuk szögletes, hegyes oldalakkal rendelkeznek, kiálló állrúddal és nagy csúcsokkal. Erre azért van szükség, hogy az ágak, gallyak ne gátolják a látásunkat, és a bukósisak megfelelően ellenálljon a kisebb becsapódásoknak. Védőszemüveg is kell hozzá, hogy semmi ne jelentsen veszélyt ránk menet közben.

Mikor van szükség nyitott és zárt bukósisakra?

Városi közlekedésre, robogóhoz tökéletes választás a nyitott változat. Sokkal nagyobb látóteret biztosít, különösen nyáron, jó időben. Nem izzad bele a fejünk, és a perifériás látással se lesz problémánk. A hátránya az, hogy az állunkat semmilyen formában nem védi.

A maximális biztonság érdekében a legjobb választás a zárt bukósisak. Pláne, ha szeretünk nagyobb sebességgel közlekedni. Ne feledjük, hogy a bukósisakot mindig hordani kell, hisz a balesetek 30%-ánál a fej lesz az, ami megsérül. A maximális védelem érdekében mindent meg kell tenni, anélkül útnak indulni sem szabad.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: alkatreszekrobogohoz.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.