Vádemelést javasolva zártak le a Pest megyei vizsgálók egy 2021 nyarán realizált kábítószeres ügyet. A gyanú szerint a kereskedőként elfogott férfi Vácon és környékén terítette bűnös raktárkészletét.

Terítette a drogot

A rendőrség híradása szerint hónapokkal a rajtaütés előtt rámozdultak a Pest megyei felderítők arra az információra, amely arról szól, hogy egy 60 éves férfi drogot terjeszt. A 2021. augusztus 9-ére időzített akció nem okozott meglepetést: K. László lakása, autója és tárolója is kábítószergyanús anyagokkal, hamis gyógyszerekkel és zárjegy nélküli cigarettával volt tömve. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden volt a lakásban

Lakásában digitális mérlegre és 127 nejlontasakra került bűnjelcímke, de hasonló díszítést kapott a mélygarázsban parkoló autójából lefoglalt 230 tiltott és hamis gyógyszer, amelyeket a férfi potenciazavarok kezelésére hivatva árult – egyik vevője 2 ezer forintot számolt le négy darabért.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni fotó:

Átkutatták a garázst is

A garázs tárolóját átkutatva újabb digitális mérleg, újabb adag nejlontasak, valamint 674, kék, piros és zöld színekben pompázó tabletta, került elő. Utóbbiak közül 528-ra egy brit luxusautó márkajelzését nyomták.

Lefoglalt tabletták

A büntetőeljárásba vont igazságügyi vegyészszakértő szerint a lefoglalt tabletták MDMA-t és hígító anyagként koffeint tartalmaznak, a mérleg kokainnal volt szennyezett.

Pozitív eredmény

K. László drogtesztje THC-re és kokainra pozitív eredményt mutatott, ő azonban egyik kihallgatásán sem tett vallomást, kérdésekre nem válaszolt.

Bűnügyi felügyelet

A nyomozás 2022 augusztusáig fogva tartása mellett tartott, akkor a bíróság bűnügyi felügyeletre enyhítette személyi szabadságának korlátozását.

Kábítószer-kereskedelem

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt K. László ellen folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu