Szavazást indít Budapest városvezetése arról, hogy autómentes maradjon-e a felújított Lánchíd, vagy visszatérjen a korábbi forgalmi rend. A válaszokat június 11-ig várják az online térben vagy személyesen.

A budapestiekre bízzák a döntést

A fővárosi önkormányzat a Lakógyűlés szavazási oldal segítségével a budapestiekre bízza a döntést. A híd sorsáról kizárólag a Budapesten élők szavazhatnak: minden 14 év feletti, budapesti lakás- vagy tartózkodási címmel rendelkező személy levelet kap egyedi azonosító kóddal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Június 11-ig lehet szavazni

A szavazás június 11-ig tart majd: szavazni online vagy személyesen lehet, ez utóbbihoz a Főpolgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatára kell befáradni, ott lehet leadni a szavazatot.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jó a mostani forgalmi rend

A budapestiek között egyébként egy tavaly év végi felmérés szerint valamivel többen vannak, akik szerint jó a mostani forgalmi rend (54 százalék), vagyis csak a buszok, a taxik és a biciklisek használhatják a hidat, 40 százalékuk viszont visszaengedné az autókat is.

Folyamatosan növekvő kerékpárforgalom

„A Lánchíd kerékpáros-forgalma a decemberi tesztidőszak elindulása óta folyamatosan növekszik. A forgalmi adatok alapján meghaladta a Hungária körúton és a Március 15. téren mért forgalmat, és nem sokkal maradt el a jelentős kerékpáros-forgalmat lebonyolító Jászai Mari téritől és az Árpád hídétól” – írta mai Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

Fontos elem

„Ezek alapján kijelenthető, hogy a híd már jelenlegi formájában is fontos kerékpárforgalmi hálózati elem” – tette hozzá

„Hagyjuk meg autómentesnek”

A főpolgármester hozzátette: többek között ezért is támogatja azt, hogy a Lánchidat hagyják meg autómentesnek a jövőben is. Dönteni viszont nem ő fog, hanem az itt élő budapestiek, erre jött létre a Budapesti Lakógyűlés.

„A haladás szimbóluma”

Forrás: Karácsony Gergely/Facebook

Kérdések a pénzügyi helyzetről

A Lakógyűlés egy másik kérdésben is a budapestiek véleményét kéri, mégpedig Budapest pénzügyi helyzetéről, a közösségi közlekedésre fordítandó adóbevételekről. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: középpontban a Lánchíd. Fotó: BKK